„Let’s Do It“ projekat u BiH: Volonteri do sada očistili 11.500 tona otpada

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

„Let’s Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini počeo je 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 123.295 volontera, koji su očistili oko 11.500 tona otpada i zasadili 230.000 sadnica raznih vrsta drveća, prenosi novinska agencija Patria.  

Volonterske akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 113 općina i cilj je projektom obuhvatiti sve općine u Bosni i Hercegovini. 

„Let’s Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 111 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 10.000.000 volontera. Zvanični organizator akcije na području Grada Tuzle je Udruženje građana “Multi”.

U subotu 9. maja održat će se četvrta akcija čišćenja otpada „Let’s Do It- očistimo zemlju za 1 dan“ na području Grada Tuzle.

Centralno mjesto okupljanja volontera kod kina “Centar” (kipovi Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića) u 9 sati. Svi volonteri tu će moći potvrditi svoju registraciju, te će se nakon toga rasporediti na dvije lokacije: park Slana Banja i izletište Ilinčica.

Centralni štab Let’s Do It Tuzla se nalazi u Domu mladih, u periodu od 12 do 16 sati.

nap.ba