Portal 072info

Lica sa invaliditetom bit će oslobođena plaćanja putarina

Vlada Republike Srpske naložila je Nadzornom odboru i upravi Javnog preduzeća “Auto-putevi Republike Srpske” da oslobodi plaćanja putarine lica sa invaliditetom i oboljele od rijetkih bolesti.

Vladi Srpske, koja ima funkciju Skupštine Javnog preduzeća “Auto-putevi”, inicijativu za oslobađanje pomenutih kategorija od plaćanja putarine uputili su Organizacija amputiraca “Udas” Republike Srpske i Savez za rijetke bolesti, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U skladu sa Pravilnikom o naplati putarine, “Auto-putevi” treba da oslobode plaćanja putarine motorna vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom sa 80 odsto ili više procenata tjelesnog oštećenja, odnosno lica kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta 60 ili više procenata.

“Oslobađanje plaćanja putarine odnosi se i na motorna vozila koja su registrovana na udruženja i saveze organizacija lica sa invaliditetom, a koja imaju status udruženja od javnog interesa u Republici Srpskoj, motorna vozila kojim se prevoze oboljeli od rijetkih bolesti u svrhu liječenja, te motorna vozila civilne zaštite”, navedeno je u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Akta.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME