Portal 072info

Lice P.M., koje se sumnjiči za razbojništvo u Visokom, locirano i lišeno slobode u Zenici

Dana 04.10.2017. godine, u 16,30 sati, u Zenici, u ulici Dr.Safvet-bega Bašagića, od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je locirano i lišeno slobode lice P.M., rođeno 1996. godine, iz Visokog. Za navedenim licem je bila raspisana operativna potraga zbog izvršenog razbojništva u prodavnici oružja i sportske opreme “KM Trade” u Visokom, dana 20.09.2017. godine, kada je od strane izvršilaca ovog razbojništva otuđeno šest pištolja, kao i određena količina sportske opreme.

Kao rezultat intenzivnog i opsežnog operativnog rada policijskih timova angažovanih na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog razbojništva, lice P.M. je juče lišeno slobode na području Zenice, dok su prethodno tri lica, dva iz Visokog i jedno iz Sarajeva, koja se takođe sumnjiče za izvršenje navedenog razbojništva, lišena slobode na području Visokog dana 29.09.2017. godine i ista su nakon kriminalističke obrade predata na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

 

U toku dana, a nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih obavještenja, službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će lice P.M. predati Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box