Portal 072info

LIČNOST DANA | Amra Mehmedić: Svjetsko priznanje za Zeničanku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zeničanka Amra Mehmedić 10. aprila bit će primljena u Košarkašku kuću slavnih američkog Univerziteta “St. Joseph”, što je veliko, svjetsko priznanje za njen dugogodišnji rad i trud u svijetu sporta, ali i potvrda da se bh. talenti itekako cijene u svijetu. 

Skromna Zeničanka, jedina iz BiH, bit će rame uz rame s respektabilnim svjetskim ličnostima, što je najbolji pokazatelj da naša zemlja ima potencijale kojima se može i treba ponositi. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Jedna od njih upravo je Mehmedić, koja je, zamalo, postala i premijerka ZDK. Osim uspjeha u košarci, na američkom univerzitetu završila je dva fakulteta. 

Da bi finansirala svoj master studij, daleko od porodice i rodnog grada, radila je kao pomoćni trener. Njen doprinos sportu na američkom fakultetu je ogroman, a još drži rekord postignutih trojki – 256. Ukupno je igrajući za univerzitet postigla 1.054 poena. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Amra Mehmedić rođena je u Zenici, gdje završava Opću gimnaziju. U Americi je diplomirala ekonomiju i finansije, a potom i magistrira. Iza sebe ima uspješnu košarkašku karijeru, koja je trajala skoro dvije decenije. Uposlenica je Gradske uprave. 

Avaz – D. PAŠALIĆ

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 1.1K
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Lijepo je što nisam zaboravljena, radujem se svjetskom događaju

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME