Novi detalji o zdravstvenom stanju Čedomira Jovanovića

32 13

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović konačno je prespavao noć bez bolova jer je terapija koju su mu ljekari prepisali dala očekivane rezultate.

Sada je mnogo bolje. Bolovi su nestali i diše samostalno. Utvrđeno je da u njegovom slučaju ne postoji ništa akutno. Urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova i abdomena i sve druge neophodne pretrage i utvrđeno je da nema akutnih problema. Najvažnije je da je terapija dala željene rezultate i ljekari mu predviđaju uspješan oporavak. Pošto nije pozitivan na koronavirus, Čeda bi mogao uskoro da bude otpušten na kućno liječenje – ispričao je izvor iz Jovanovićevog okruženja, pišu Novosti.

Šest dana na liječenju

Lider LDP-a već šest dana se nalazi na bolničkom liječenju u KBC „Dragiša Mišović“, a primljen je zbog jakih bolova u grudima i stomaku. 

Tada je postojala sumnja da je ponovo zaražen virusom, jer je i prije šest mjeseci sa sličnim simptomima primljen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Jovanović je zbog zaraze koronavirusom i srednje teške kliničke slike više od deset dana u julu bio na bolničkom liječenju.

Obostrana upala pluća

Podsjećamo, u medijima su se posljednjih dana pojavljivale različite informacije o Jovanovićevom stanju, koje po riječima njegove supruge Jelene nisu tačne. On ima obostranu upalu pluća koja se zapravo vuče još iz jula, uz nju i embolije, ali šta je prava dijagnoza ljekari tek treba da otkriju.

– Loše je, trpi jezive bolove zbog čega uz četiri antibiotika prima ketanol, trodon, čak i morfij. Svi parametri su mu poremećeni. Sumnjali su na unutrašnje krvarenje, ali srećom nije. Pritisak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lijekovima vraćaju u normalu – rekla je jučer Jelena Jovanović za “Blic”.