Lidl gradi tržne centre u BiH i već traži radnike: “Moglo bi biti otvoreno do 30 trgovina”

lidl 1
Podijelite vijest

Njemačka kompanija Lidl, koja je prošle godine registrirala svoju firmu u BiH, počela je izgradnju objekta u Bijeljini.

U pitanju je lokacija pored nove autobuske stanice, na uglu ulica Šabačkih đaka i Raje Banjičića. Kao datum početka radova označen je 21. septembar, a izvođač je “Tehnograd” iz Tuzle.

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara.

ČITAJ JOŠ:  Bosanci i Hercegovci sve više kupuju drva na rate

Kako pišu Nezavisne novine, Lidl trenutno ulaže u moguće filijale i skladišta u BiH.

“U tom kontekstu, već smo popunili relevantna slobodna radna mjesta i aktivno tražimo dodatne zaposlene kako bismo dodatno proširili postojeći tim na licu mjesta”, rečeno je Nezavisnim novinama.

U Lidlu kažu da je BiH maloprodajno tržište na kojem njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača.

“Molimo vas da razumijete da u ovom trenutku ne možemo davati nikakve dalje izjave o vrsti i obimu mogućih aktivnosti ili mogućih datuma otvaranja. Zalažemo se za transparentnu komunikaciju i informisanje i blagovremeno ćemo saopštiti naredne korake zaposlenima i zainteresovanim stranama”, naglasili su ujedno apelujući na medije u BiH da se validnim informacijama smatraju samo one koje dolaze direktno iz ovog lanca, jer, kako kažu, kruži mnogo informacija koje nisu potvrđene.

ČITAJ JOŠ:  Cijene energenata konačno počele padati: Da li su građani plitkog džepa?

Bojan Kresojević, gradski menadžer grada Banje Luke, kazao jeda su i ranije vođeni razgovori s predstavnicim kompanije Lidl, te da od strane Gradske uprave imaju punu podršku.

“Trenutno je faza pronalaska adekvatne lokacije, a mi podržavamo otvaranje novih radnih mijesta i tu smo da olakšamo uslove poslovanje”, ističe Kresojević.

Njemački mediji su objavili da bi Lidl prve objekte u BiH mogao otvoriti već 2022. i na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u BiH.