Lidl u Srbiji povukao iz prodaje nekoliko proizvoda iz BiH: Moguće prisustvo salmonele

lidl
Podijelite vijest

Lidl Srbija je iz predostrožnosti iz prodaje povukao nekoliko proizvoda proizvodača “Pak Rampart” iz Visokog iz Bosne i Hercegovine, saopćili su iz Lidla.

Kako su iz Lidla naveli, radi se o tastino napolitankama sa ukusom kakaa-vafel proizvod sa 72 posto kakao punjenja, 800 g, zatim tastino napolitankama sa ukusom lješnika-vafel proizvod sa 72 posto punjenja sa ukusom lješnika, 800 g, tastino vafel sa kakao punjenjem-vafel proizvod sa 80 posto kakao punjenja, 200 g koje su ranije povučene iz Hrvatske.

ČITAJ JOŠ:  Troje mladih teško povrijeđeno, vozač nije imao ni vozačku

Također, i vafel sa punjenjem ukusa lješnika-vafel proizvod sa 80 posto punjenja sa ukusom lkešnika, 200g i tastino vafel sa kakao prelivom-vafel proizvod sa 57 posto kakao punjenja, preliven sa 20 posto kakao preliva, 200 g.

Kako navode iz Lidla, ovi proizvodi se povlače zbog mogućnosti prisustva bakterije Salmonela, s obzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj, utvrđeno njeno prisustvo u dvije proizvodne partije.

Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provjere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaviještene nadležne institucije, naveli su iz Lidla, prenosi Telegraf.