Lifestyle Convicts grafitima uljepšava dotrajale fasade

Lifestyle Convicts grafitima uljepšava dotrajale fasade

Lifestyle Convicts

Prolazeći ulicama Zenice evidentno je kako su rijetke zgrade na kojima fasada nije uništena uslijed vandala koji po svaku cijenu stvaraju ruglo od zeničkih ulica. Tako svjedočimo raznoraznim natpisima ili nekim nedešifrovanim porukama koje su djelo ruku onih koji ne vode računa o tome kako će narušiti izgled ne samo zgrade nego i našeg grada.

Na sreću, u Zenici postoje i oni koji se trude da upravo nesavjesne postupke vandala pokušaju barem na neki način sakriti, pa tako u našem gradu možemo naići i na grafite koji zaista plijene pažnju. Upravo jedan takav grafit završava se i na Bulevaru u blizini Caffe bar Randers-a, gdje navijačka podgrupa Lifestyle Convicts završava crtanje još jednog grafita. I ovaj grafit "pokrio" je sramotna djela onih koji su na fasadi objekta pisali tek tako kojekakve natpise i ilustracije koje ne predstavlja ništa značajno.

Ovu zeničku podgrupu čine mladi Zeničani, a crtanjem grafita nastoje da dotrajale i uništene fasade uslijed vandalizma učine življim i ljepšim. Poručuju kako se na ovom grafitu neće zaustaviti, te da će nastaviti oživljavati dotrajale i stare fasade. Kako to obično biva kada se rade grafiti, građani su veoma ključni u samoj realizaciji budući da ovi mladi momci nemaju finansijsku pozadinu, tako da je svaki prilog u kutiju koja se instalira na mjestu gdje se grafit radi od velikog značaja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica