LIGA 6: Čelik ostvario dvije pobjede, protiv sudija i protiv RK Konjuh

LIGA 6: Čelik ostvario dvije pobjede, protiv sudija i protiv RK Konjuh

RK CELIK

U okviru trećeg kola Lige 6 za izlazak u SEHA ligu odigrana je utakmica između rukometnog kluba Čelik i gostiju iz Živinica, rukometnog kluba Konjuh.

Utakmica je od samog početka bila monotona što govori i sama činjenica da je rezultat u petoj minuti susreta glasio 1:1. Uglavnom se igralo gol za gol. Niti jedna ekipa nije ozbiljnije zaprijetila i niti jednoj ekipi se nije ukazala šansa da ode na više od plus dva gola prednosti. Čelik je na poluvrijeme otišao sa golom prednosti.

Drugi dio susreta zapravo je najpogubniji za sve vatrene navijače koji su na sudačku lakrdiju burno reagovali, te negodovali na svaku odluku, ali s razlogom. Sudije su na sve načine pokušale da “pobjede” Čelik međutim nije im pošlo za rukom, te Čelik odlazi na plus 4 nakon čega se začula sirena koja je označila kraj. S velikom radošću navijača, igrači su ispraćeni u svlačionice. Čelik se sada sprema za narednu utakmicu koja će biti odigrana već u srijedu.

Postavlja se pitanje: Kada će sudije prestati uništavati sve ono dobro što je u ovoj zemlji preostalo? Kroz sport su se mnogi zbližili, ali zbog ovakvog ponašanja sudija jednostavno se prema protivniku ophodiš kao prema neprijatelju, pa čak i nakon susreta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica