Portal 072info

Liječili ga 163 dana, umro od loma noge

slika (8)

U selu Štulac kod Vrnjačke Banje juče je sahranjan rudar Slobodan Milenkov (47) iz sela Ploče kod Bosilegrada. On je u Rudniku ”Grot” kod Vranja 24. maja zadobio teške povrede od kojih je, poslije 163 dana liječenja, preminuo u nedjelju na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu.

Skrhana bolom, porodica pokojnika za Slobodanovu smrt okrivljuje ljekare Odjeljenja ortopedije Zdravstvenog centra u Vranju, gdje je Slobodan liječen prva četiri dana poslije nesreće.

– Slobodan je sa prelomom butne kosti i sedam rebara primljen na ortopedsko odjeljenje vranjske bolnice. Poslije četiri dana liječenja samo butne kosti, po nalogu dr Slađana Marinkovića, prebačen je u Niš – priča bratanica Ana.

Ona dalje kaže da je bolesnik tokom liječenja u Nišu poslije druge dijalize dobio sepsu, a da je potom 17. juna pao u komu, iz koje se probudio 3. septembra – poslije 78 dana. Na pitanje zašto je porodica sve vrijeme ćutala, Ana objašnjava:

„Niko od njegovih najbližih nijednog trenutka nije mogao da povjeruje da se danas umire od preloma noge ili rebara“. I Rade Vasilev iz Vranja, bliži rođak pokojnika, za Slobodanovu smrt okrivljuje ljekare. On kaže da će ovakvu sumnju porodice potvrditi svaka zdravstvena komisija.

– Ja sa 99 odsto tvdim da je u ovom slučaju zatajila savjest zdravstvenih radnika. Kako drukčije da objasnimo da se danas u Srbiji umire od preloma butne kosti i rebara – komentariše Vasilev.

Poslije više poziva nekoliko brojeva u vranjskom Zdravstvenom centru, nažalost, nismo mogli dobiti dr Slađana Marinkovića. U Rudniku olova i cinka „Grot“, razgovarali smo sa upravnikom jame Miodragom Milikićem, koji je s nevjericom primio vijest da je Slobodan preminuo od preloma noge i rebara.

– To jeste bila teška tjelesna povreda, ali ne povreda opasna po život. Utoliko smo svi mi ovu vijest primili s nevjericom – kaže Milikić. Za sobom je ostavio dvije ćerke, od devet i 12 godina.

Blic

Podijelite članak