Portal 072info

Liječnica: Čovjek je imao okupljanje za rođendan, umro je četiri dana poslije

korona 1 2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić upozorila je na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sistem. Napominje kako se u posljednje dvije sedmice bilježi stopostotni porast broja pozitivnih pacijenata.

– Svaki dan u bolnicu primamo više pacijenata nego što ih otpuštamo, a problem je tim veći što primamo teške oblike bolesti i što dolazi sve više mlađih pacijenata koji zahtijevaju dugotrajno liječenje – rekla je Renata Čulinović Čaić za hrvatski RTL i dodala:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Linearni porast koji mi bilježimo nama radi problema, jer nam se gomila sve više i više pacijenata koji traže intenzivno liječenje. Ovog trenutka u bolnici imamo 98 pacijenata, a osigurano je za sada 102 kreveta.

Međimurski doktori ranije su objavili saopćenje u kojem traže striktno poštivanje mjera, kao i strogu kontrolu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Po potrebi, ako će biti ozbiljna situacija, zalažemo se i za kažnjavanje zbog nenošenja maski. Treba organizovati rad od kuće svima za koje je to moguće, srednjoškolci online nastavu, kontrolu u trgovačkim centrima, u dućane postaviti zaštitare koji će brojati koliko kupaca ima, ograničenje obiteljskih okupljanja, jer prije neki dan je jedan gospodin imao okupljanje za rođendan, a četiri dana nakon toga je bio mrtav – rekla je čakovečka liječnica.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME