Portal 072info

Lijek koji uklanja zubobolju za dvije minute nalazi se u prirodi

Zubobolja, ima ‘nezgodnu ‘ naviku da nas nenadano i najjače pogodi u nemoguće vrijeme, obično usred noći ili kada smo kilometrima udaljeni od najbližeg zubara. No za mrsku zubobolju postoji odličan kućni lijek koji djeluje kao antiseptik i anestetik pas za neugodnu probadajuću bol zuba je u klinčićima, začinu slatkasto trpkog okusa koji ima i brojna ljekovita svojstva.

Naime, klinčići (Syzygium aromaticum) sadrže eugenol – moćni anestetik i antiseptik koji zaustavljaju bol, a istovremeno čisti usta te se od davnina koristio za uklanjanje lošeg zadaha. Tri su načina na koja se možete riješiti zubobolje uz pomoć klinčića.

1. Prah klinčića

Prvo isperite usta s toplom slanom vodom. Uzmite prstohvat klinčića i stavite na desni kod zuba koji vas boli i između obraza. Pričekajte malo i kućni lijek za zubobolju trebao bi pokazati svoju moć.

“I za mrsku zubobolju postoji kućni lijek koji je uklanja u trenu i daje nam vremena za odlazak stomatologu ”

2. Cijeli klinčić

Isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite dva ili tri klinčića i stavite ih u usta blizu područja koje vas boli i sačekajte da malo omekšaju. Nakon što omekšaju lagano ih (koliko vam zubobolja dozvoljava) žvačite kako bi pustili još svojih ljekovitih ulja.

3. Ulje klinčića syzygium-aromaticum8

Ovo je možda i najefikasniji način za korištenje kličnića protiv zubobolje.

Što vam je potrebno:
-Ulje klinčića
-Štapići za uši ili loptice od pamuka
-Pola žlice maslinova ulja

Način upotrebe:
Usta dobro isperite toplom slanom vodom. Na taj način pripremate zubno meso koje, tako očišćeno bolje upija ulje.

Pomiješajte par kapi ulja klinčića s pola žlice maslinova ulja. Kuglicu vate namočite u tako pripremljeno ulje i stavite je na bolno mjesto lagano pritišćući. Kako biste lakše pristupili bolnom mjestu možete koristiti i štapić za uši. Umočite ga u ulje i stavite ga direktno na zubno meso.

Imajte na umu da je ovo samo brzi i kratkotrajan način za ukloniti bol. Ne odgađajte odlazak stomatologu, jedite manje slane i slatke hrane, te redovito četkajte i čistite zube. No do tada u SOS situacijama klinčići će odraditi prvu pomoć.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box