Lijepa fudbalska priča u Tetovu: Kupovinom ulaznice pomažete u liječenju sugrađanina

Screenshot 5 50

Fudbalski klub Borac iz Tetova uz NK Čelik najstariji je fudbalski klub u Zenici. Od ove sezone ponovo se klub nakon par godina pauze takmiči u seniorskoj Kantonalnoj ligi ZDK.

Prošle nedjelje u Tetovu, koje je udaljeno nekoliko minuta od Zenice bio je pravi fudbalski spektakl, budući da je gostovao NK Čelik. Naravno sve je prošlo u najboljem redu, te će se ta utakmica još prepričavati u ovom mjestu nadomak Zenice.

U ovom klubu nastavili su s aktivnostima, a pokrenuli su i humanitarnu akciju za sugrađanina Amira Halilovića, koji ima karcinom pluća, te mu je hitno potrebna pomoć. Sutra će u okviru Kupa ZDK, Borac na svome terenu dočekati gradskog rivala Sporting iz Zenice. Za ovaj meč štampane su i karte podrške, a 30 posto od prodatih ulaznica će biti usmjereno na liječenje njihovog sugrađanina.

Svakako lijep gest čelnih ljudi ovog kluba Aldina i Miralema Šišića, koji žele da s ovim klubom nakon ponovnog aktiviranja ispišu lijepe priče, te da od Borca naprave stabilan klub sa svim selekcijama.

IZVORSportSport.ba
Prethodni članakSamo 48 sati nakon osnivanja raspada se Superliga
Sljedeći članakŠepić odgovorio Izetbegoviću: Što nisi stao ispred naroda kod vakcinacije?