Screenshot 3 7


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Grad Novi Sad će sa 100.000 dinara (oko 850 eura) pomoći porodice građana koji su preminuli od zaraze koronavirusa u ovoj godini, odlučilo je Gradsko vijeće.

Novčanu pomoć dobit će porodice preminulih građana, uz uslov da su sahranjeni na području Novog Sada, a bit će im uplaćena na tekući račun, saopćeno je iz Gradskog vijeća.

Gradskoj upravi za socijalnu i dječiju zaštitu zahtjev za dodjelu te novčane pomoći podnosi član porodice preminulog ili drugo lice koje je o svom trošku sahranilo preminulog.

Potrebno je priložiti fotokopiju očitane lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije, kao i izvod iz matične knjige umrlih za preminulog člana porodice i fotokopiju kartice tekućeg računa korisnika u poslovnoj banci, kao i dokaz da je korisnik o svom trošku sahranio preminulo lice i račun pogrebnih troškova izdat na njegovo ime.

Ova novčana pomoć porodicama građana preminulih od virusa davana je i prošle godine, piše Srna.

S obzirom na to da je Gradska uprava rješenje donijela 30. aprila 2020. godine, iz Gradske uprave pozivaju sve one kojim ta pomoć nije isplaćena prošle godine da podnesu zahtjev s neophodnom dokumentacijom da bi ostvarili to pravo u ovoj godini.