Lijevu ruku nema. Desnom je dodirnuo najviše planinske vrhove.

Podijelite vijest

464507_profimedia0192327170_ff

Hazarder Kevin Šilds je uspio da do 35. godine osvoji neke od najopasnijih litica u Britaniji. To, međutim, možda i ne bi bio toliki podvig, da ovaj momak nije rođen bez jedne šake.

Ovaj Škotlanđanin iz Ajeršira, koji je imao čast da na otvaranju Paraolimpijskih igara upali plamen na vrhu Ben Nevisa, jedan je od najboljih planinara sa Ostrva, uprkos fizičkom invaliditetu i epilepsiji od koje boluje od djetinjstva.

Šilds je rođen sa nepotpuno razvijenom lijevom rukom, ali nikad nije dozvoljavao da mu taj deformitet bude prepreka u životu, a posljednjih 10 godina se planinarenjem bavi bez ičije pomoći.

464508_profimedia0192327177_ff

Šilds je, naime, iz straha da bi mogao da predstavlja opasnost po druge, riješio da na svoje uspone ne vodi nikog, kako ne bi druge ugrožavao u slučaju da nešto pođe po zlu.

U namjeri da testira svoj fizičke i mentalne granice, Šilds čitavu deceniju uspješno odgovara na sve izazove, a njegova upornost i snaga su posebno vrijedni divljenja kad se zna da upravo stresne situacije kod njega dovode do napada epilepsije.

blic.rs