AUTOR: H.D.
DATUM: stu 10, 2021 @ 11:40
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Novinarska ekipa srbijanske novinske agencije Tanjug (Tačno.rs) jučer je boravila u Predsjedništvu BiH gdje je obavila intervju sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH.

NER FIT

Kao što smo već pisali, Željko Komšić je prekinuo intervju tokom kojeg je novinar uporno tvrdio da se u Srebrenici nije desio genocid.

U jednom trenutku, s toku intervjua, novinar je pokušao uvjeriti Komšića da je činjeniva da se u Srebrenici počinio genocid, koja je potvrđena od strane Haškog tribunala, zapravo Komšićevo mišljenje. Komšić je upozorio novinara da se radi o međunarodno priznatoj presudi, na što je novinar iskazao rezervu, ponovivši da se radi o “strašnom zločinu” ali ne i o genocidu.

Na ovu konstataciju, Komšić je rekao da nema onda o čemu više pričati u intervjuu, otkačio mikrofon i udaljio se.

Tekst se nastavlja nakon reklame

(Ne)očekivano, mediji u Srbiji su potez Željka Komšića osudili i nazvali “incidentom”. Informer je napisao:

“SKANDAL! Komšić terao srpskog novinara da prizna “genocid” u Srebrenici – KAD GA JE ODBIO, BAHATI POLITIČAR PREKINUO INTERVJU!”.

Portal Novosti je pak Komšića opisao kao “bijesnog” političara, dok je Tanjug otišao korak dalje u lažima napisavši da je predsjedavajući Predsjedništva BiH “tjerao” novinara da prizna da se desio genocid u Srebrenici, što naravno nije istina.

Podsjećanja radi, evo kako je izgledao pomenuti događaj.

LIDER