Ljekar iz BiH optužen za smrt žene: Teško povrijeđena u nesreći, on je poslao na psihijatriju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ljekar iz Prijedora optužen je za smrt žene. Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv ljekara specijaliste iz ovog grada čiji su inicijali P.S.

Optužen je da je učinio propuste u medicinskom tretmanu žene povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi, usljed čega je i preminula.

Ljekar optužen za nesavjesno pružanje pomoći

Optužnica je podignuta zbog krivičnog djela nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici je navedeno da je P.S. 25. augusta 2019. godine, kao dežurni ljekar u bolnici “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, učinio propuste u dijagnostici i terapijskom postupku u medicinskom tretmanu oštećene J.D. koja je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi.

On nije obavio dijagnostičke pretrage u vidu CT snimanja glave i mozga, te RTG i CT snimanje grudnog koša.

Propisana kazna zatvora

Time bi se vidjeli prelomi kostiju, glave, nagnječenja mozga i krvarenje unutar lobanje, te masivni prelomi rebara i ključne kosti, kao i nagnječina pluća.

Pacijentkinja je upućena na Odjeljenje psihijatrije gdje joj se zbog povreda, neadekvatne dijagnostike i neadekvatnog liječenja stanje pogoršalo. Umrla je 26. augusta 2019. u 23.30 sati, prrenosi BHRT.

Članom 197, stav pet Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina za onoga ko se iz nehata, pri pružanju ljekarske pomoći, ne pridržavao pravila zdravstvene struke, pa se time znatnije pogorša zdravstveno stanje nekog lica, usljed čega nastupi smrt.