Ljekar Kliničkog centra dobio rekordnu platu

doktor ilustracija foto pixabaycom
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U javnom sektoru u Sloveniji najveće plate imaju zaposleni u zdravstvu, policiji, istražitelji krivičnih djela, tužioci i sudije, a rekord drži ljekar Kliničkog centra u Ljubljani koji je primio platu 17.716 eura bruto.

Najveću platu u prošloj godini primio je sudijski savjetnik u Okružnom sudu u Ljubljani 26.872 eura, međutim to nije redovna plata već iznos koji je službenik dobio po odluci suda kao namirenje za četiri godine, piše portal 24UR.

ČITAJ JOŠ:  Ove godine će, zbog povećanja minimalne zarade, biti veći i regres

Plate ostalih službenika kreću se od 5.000 do 7.000 eura.

Na listi 50 najplaćenijih državnih službenika nalazi se 47 ljekara i direktora medicinskih centara, sa platama od 11.220 eura do skoro 18.000 eura.

Prema podacima Vrhovnog suda, najveću zaradu u pravosuđu za decembar prošle godine imala je okružni sudija jednog od specijalizovanih odjeljenja gdje sude u najzahtjevnijim predmetima, i koja je primila bruto platu od 5.114 evra sa svim dodacima.

Najslabije plaćeni sudija, okružni, dobio je 2.738 eura bruto. Plata sudije početnika u okružnom sudu je samo 60 eura veća, dok sudija sa 15 godina staža zarađuje 3.270 eura.

ČITAJ JOŠ:  Hitno su nam potrebni radnici iz inostranstva, ali im ne olakšavamo dobijanje radnih dozvola

Najveća sudijska plata bila je 4.841 euro bruto, a najniža 200 eura manje, dok je predsjednik Vrhovnog suda primao platu 5.663 eura bruto.

Zaposleni u policiji primaju platu od 1.000 do više od 7.000 eura bruto.

Najniža plata za decembar prošle godine u policiji iznosila je 1.074 eura bruto, dok je najveći iznos bila plata od oko 9.000 eura koju je primio zaposleni na radu u inostranstvu.

Najveća plata bila je zarada jednog od načelnika, koji je primao nešto manje od 6.000 eura.

ČITAJ JOŠ:  Evo odakle je muškarac koji je smrtno stradao na gradilištu u Sloveniji
GODISNJICA
MARKETING