Ljekari Hitne pomoći spasili život muškarcu kojeg je ujela zmija otrovnica

hitna
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ljekari Hitne pomoći u Ilijašu, danas su spasili život 52-godišnjem Mirsadu K. iz naselja Misoča kojeg jezmija otrovnica ujela za nogu.

Muškarac je jutros iza devet sati dovezen sa teškim simptomima i otežanim disanjem.

– Mi smo mu sve uradili i spasili mu život. Dali smo mu terapiju, otvorili mu venski put i imobilisali nogu. Transportovali smo ga u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu. U toku transporta je bio veoma nemiran i imao je povraćanja, kazao je za “Avaz” dežurni ljekar Hitne pomoći u Ilijašu koji je učestvovao u zbirinjavanju muškarca.

ČITAJ JOŠ:  Još 1.250 graničara pokrilo bi rupe na granici

Prevezen je na infektivnu kliniku UKC-a – Noga mu je već bila dosta otečena, mi smo mu dali terapiju i uradili sve što je bilo potrebno. U pitanju je pravi školski primjer kad zmija otrovnica ujede čovjeka- dodao je naš sagovornik.  

Povrijeđenom je ubrizgan hidrokortizon, intramuskularno sinopen, a nakon toga je primio i adrenalin.

– Nije nam znao reći koja zmija je u pitanju. Osjetio je da ga je ujela i vidio ju je kako je umakla u grmlje, kaže dežurni ljekar u Hitnoj pomoći u Ilijašu.

ČITAJ JOŠ:  HEROJ: Dječak (8) spasio šestero iz požara, poginuo kad je pokušao da spasi sedmog

Avaz

GODISNJICA
MARKETING