Ljekari su joj rekli da nikada neće biti majka, ali ona dokazuje da je “sve moguće”

Ovoj “maloj ženi” ljekari su govorili da nikada neće moći da bude majka, ali Triša Tejlor iz Ajdaha u SAD nikada nije bila tip osobe koja bi sebi dozvolila da bude nečim ograničena.

Rođena sa krhkim kostima i visoka svega 65 centimetara, Tejlorova boluje od genetske mutacije, koja čini njene kosti veoma krhkim i lako lomljivim.

Njeno djetinjstvo bilo je obilježeno čestim lomljenjem kostiju i oslanjala se na dodatni kiseonik da bi disala, a da bi se kretala –  od druge godine koristi i invalidska kolica jer je težina njenog tijela prevelika za njene kosti.

– Moja pluća nisu mogla sama da udišu i izdišu. Svaki put kada bih kijala ili kašljala, postojao je rizik od preloma kostiju. Samo ležanje u pogrešnom položaju može da dovede do preloma – objasnila je Triša svojevremeno, a prenio “Mirror“.

Kada je napunila 12 godina, pojavio se novi lijek koji je dovoljno ojačao njene kosti da odluči da ustane iz kreveta i prihvati svoj život.

– Bilo je divno osjetiti kako mi se snaga povećava u kostima. Poslije šest mjeseci počela sam da se podižem bez ikakve pomoći – opisala je žena.

Tokom narednih nekoliko godina, Triša je naporno radila da nauči kako da ustane iz kreveta, kako samostalno da koristi toalet i električna invalidska kolica. Kada je imala 17 godina, bila je toliko nezavisna da je otišla na koledž, gdje je upoznala svog budućeg muža Majkla.

Majkl je visok 186 centimetara, ali njihove fizičke razlike uopšte nisu bile važne. Nakon godinu dana zabavljanja, par se vjenčao.

Iako je Majkl rekao svojoj ženi da mu djeca nisu toliko važna, Triša je bila odlučna da postane majka uprkos upozorenjima lekara.

– Ljekari su me upozorili da bi moja beba mogla da mi polomi kosti dok raste i da me slomi iznutra ka spolja – prenijela je.

Uprkos ovoj strašnoj slici, Triša i Majkl su odlučili da pokušaju da zatrudne. Međutim, prvo su prošli kroz dva  veoma teška pobačaja između 2014. i 2020. i tek nakon nekoliko godina pokušaja, 29. marta 2016. godine dočekali sina Mejvena.

Dječak je rođen u 32. nedjelji carskim rezom i nema lomljive kosti. Mejven sada ima šest godina i potpuno je zdrav.  Triša je odbila da vjeruje da ne može da postane majka i sada živi svoj san.