Portal 072info

Ljepotica i “zvijer” – kombinacija za uspješan brak?

imageKoliko puta ste vidjeli prelijepu djevojku sa ne tako lijepim muškarcem? Sigurno ste se zapitali zašto je sa njim? Evo i odgovora.

Momci, ako vam je nos kao kod Sirana, a ni zubi nisu baš “pod konac”, nema potrebe da brinete – naći će se djevojka i za vas.

Rezultati istraživanja su pokazali da su upravo muškarci ne tako idealne spoljašnjosti, prema mišljenju dama, pravi “materijal” za supruga. Naime, ženama koje traže čovjeka svog života mnogo je bitniji karakter nego fizički izgled.

Američki naučnici su došli do zaključka da žene možda biraju lijepe muškarce za vezu, ali kada je u pitanju “čitav život”, ne smeta im nekoliko fizičkih nesavršenosti.

U istraživanju je učestvovalo više od 13.000 ljudi starosti između 15 i 34 godine. Učesnici su ocjenjivani na osnovu privlačnosti, karaktera i dotjerivanja, piše “Daily Mail”.

Istraživanjem je takođe utvrđeno da bez obzira na to što se žene odlučuju da žive zajedno sa lijepim muškarcima, to u većini slučajeva samo predstavlja probni period, ali ne i uvod u nešto ozbiljnije poput braka. 

Vijesti.ba

Podijelite članak