LJETNA KUHINJA U MAGLAJU | SNAŽNA PORUKA NAŠEG CHEFA MAMELEDŽIJE: San svakog kuhara treba biti da kuha i nahrani gladne, ne samo da zarađuje

ljetna kuhinja u narodnoj kuhinji maglaj2 696x522 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

I ovim toplom pričom koju nam iz Maglaja šalje ekipa naše „Ljetne kuhinje“, nagledanije emisije Hayat TV-a, želimo prisjetiti na obavezu širenja dobročinstva, bez obzira o kojoj vrsti dobra je riječ, jer ono predstavlja jednu od najboljih i najljepših duhovnih osobina čovjeka i ključ je rješavanja većine dunjalučkih problema.

„Ljetna kuhinja” ima puno razloga za današnju posjetu Maglaju.

U povodu Svjetskog dana hrane koji se obilježava 16. oktobra, a dan kasnije i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, Narodna kuhinja Maglaja, koja djeluje u sklopu Regionalnog odbora “Merhameta”, pozvala je naše chefove Nihada Mameledžiju i Mirana Karića da spreme poseban obrok za korisnike. Svoj doprinos ovoj plemenitoj misiji dala je i naša Almasa Lazović.

ČITAJ JOŠ:  Maglaj: Muškarac krao drva u državnoj šumi

Danas kuhamo za njih, družimo se, veselimo se njihovom osmijehu… Činimo i danas dobro, i ustrajmo u tome i svakog narednog dana.

  • Dakle, moj san, a nadam se da je to san i svakog dobrog, iskrenog kuhara koji kuha je da nahrani ljude, a ne samo da zaradi novac. Bio bih sretan da kuham za ovakve ljude, koji su zaista gladni i tu bi bila u potpunosti izvršena moja životna misija – snažna je poruka našeg Nihada Mameledžije.

Po ko zna koji put smo se uvjerili da je „Ljetna kuhinja“ svakodnevno rado viđen gost i u domovima Maglajlija.

ČITAJ JOŠ:  Poplavljen podvožnjak u Maglaju, saobraćaj obustavljen

Kako rekoše korisnici Narodne kuhinje, ali i brojni građani koji su našu ekipu zaustavljali na ulicama Maglaja, „Ljetna kuhinja“ je televizijski sadržaj koji nikako ne propuštaju. Raduju se svakodnevnom druženju sa Almasom i Miranom, sretni što baš tom emisijom ne dozvoljavamo da tradicija, običaji naših ljudi nikada ne odu u zaborav.

Bilo je zadovoljstvo kuhati danas za korisnike Narodne kuhinje, a oni sretni što smo danas s njima, uručiše našoj ekipi posebnu zahvlanicu za pomoć i doprinos u radu ove kuhinje.

Danas od 16 sati u Otvorenom studiju gledajte prelijepu priču iz Maglaja, a sigurni smo da će novo izdanje „Ljetne kuhinje“ u ponedjeljak kada objavljujemo jako emotivnu priču iz ovog bh. grada, ojačati u vama želju da i vi nekome pomognete, vratite osmijeh na lice.

ČITAJ JOŠ:  Zbog šumske krađe 13 stabala: Potvrđena optužnica protiv Maglajlije (61), nanio štetu KUŠ ZDK od 1.410 KM

Vratimo se na početak ove priče…

Vlastita sreća i radost je nemoguća bez sreće drugih ljudi. Stara je poslovica iz koje možemo izvući snažnu poruku posebno u ovom teškom vremenu.

To znači da čineći drugima dobročinstvo, ustvari činimo dobro sebi, jer u tom trenutku osjećamo sreću onih kojima smo dobro učinili, pa se zbog toga i naša sreća povećava, a plodove učinjenog dobra nalazimo u svojim dušama, odgoju i osjećajima.

GODISNJICA
MARKETING