Ljetne aktivnosti škole rukometa “ČELIK JUNIOR”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

488208_10151070380336247_1238379502_n

Škola rukometa "Čelik Junior" se nedavno vratila iz Italije gdje je osvojila prvo i drugo mjesto u dvije selekcije. Vrijedno se radilo, a u tom "ritmu" nastavlja i tokom ljeta 2013.

Ovaj vikend je predviđen za opuštanje polaznika od teških treninga i turnira u Italiji. Na današnjem treningu su se odmarali uz igru, lagano šutiranje, baš kao što će to i sutra raditi. Međutim, već od ponedjeljka se kreće sa jačim trenažnim procesom kako bi se na što bolji način pripremili za još jedno omladinsko takmičenje koje im predstoji. Čelik Junior će 29. juna sa svojih pet selekcija (4 muške i 1 ženska) učestvovati na Sportskim igrama mladih gdje su i prošle godine ostvarili zapažen rezultat, kako u Zenici odakle su se plasirali u Sarajevo, tako i na velikom finalu.

ORGANIZACIJA SVJETSKOG PRVENSTVA

Polaznici škole su aktivno uključeni u organizaciju Svjetskog prvenstva za juniore, a kompletna organizacija je povjerena školi rukometa "Čelik Junior". Svakim danom se vrijedno radi i na ovom projektu, a polaznici škole će od 14. – 29. jula biti dijelom ove velike smotre najboljih reprezentacija svijeta.

TURNIRI

Već smo i ranije govorili kako škola rukometa svakodnevno bilježi veliki broj poziva na turnire što jako veseli sve nas. Čelik Junior je spreman obići sve zemlje iz koji isti dolaze, ali jednostavno zbog manjka vremena vrećina putovanja je otkazana, ali to ih nikako neće spriječiti da do kraja ljeta posjete još mnoštvo zemalja.

Zanimljim je poziv za turnir u Švedskoj koji je došao od prijatelja škole i riječ je o najjačem turniru na prostoru Europe. Svi u školi imaju veliku želju da budu dijelom tog turnira i trudit će se da obezbijede sve potrebno za odlazak u Švedsku. Također, dobili su poziv na međunarodne turnire u Šibenik (HR) i Cassano (ITA).

SARADNJA

ČELIK JUNIOR aktivno radi na sklapanju prijateljstava sa mnogim klubovima u regionu, ali i šire. Ovog ljeta nam u Zenicu dolazi ekipa iz Bahreina (Azija) na druženje i odigravanje prijateljskih susreta sa pomenutom školom, a što je predviđeno za mjesec August. Također rukometni klub Lavalea je zainteresovana za saradnji, te će uskoro škola rukometa "Čelik Junior" napraviti jedno druženje sa prijateljima iz Nikšića. Radi se i na tome da se oduže prijateljima iz Našica i Slavonskog broda za dolazak u Zenicu i predivno druženje, te otputuju u Hrvatsku na još jedno takvo, slične prirode,a daleko im kako kažu nije ni Ljubljana gdje ih čekaju prijatelji iz rukometnog kluba Krim.

Poruka od škole:

"Budite dio naše škole, jer mi znamo najbolji način

na koji će te iskoristiti vaše slobodno vrijeme!"

061 469 424

POZDRAV OD EUROPSKE ŠKOLE RUKOMETA "ČELIK JUNIOR"