LJETNI POHOD: Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba

Planinarsko društvo 'Tajan-Lisac' Zenica organizuje tradicionalnu manifestaciju 'Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba'. Ovo je treći ljetni pohod koji se organizuje u subotu 6. jula za omladinu, građane i planinare koji žele provesti vikend u prirodi. Organizatori će prirediti i obilazak planine Lisac, kao i boravak u Planinarskom domu 'Lisac'.

Zenica – Orahovica – Pašinac – Planinraski dom Lisac 1012mn/v

Plan organizacije pohoda.

-7.00 sati,okupljanje učesnika je ispred prostorija društva,
– 7.30 sati, polazak učesnika redovnom autobuskom linojom za Orahovicu
– 8.20 sati dolazak u mjesto Orahovica formiranje kolone i odlazak za Pašinac
– I Pauza kod Dobra voda-Orahovičko korito
– II Pauza izvor na Pašincu 
– Dolazak u pl dom Lisac oko 12.oo sati.
-Zajedničko druženje u pl domu Lisac, čaj, ručak iz rusaka
-Povratak od planinarskog doma je planiran u 15.30 za selo Gradišće, autobus iz Gradišća za Zenicu je u 16.10 , i 17.50 sati / redovna linija za Zenicu/
– Troškovi za prevoz, lično, hrana iz rusaka.
– Organizator će sve učesnike pohoda dočekati sa toplim planinskim čajem 

Tura hodanja od Orahovice do pl. doma Lisac traje 4 sata, sa pauzama. Potrebna planinarska oprema, čvrsta obuća, vjetrovka, kapa, presvlaka, boca za vodu ili čaj, hrana za jedan dan….. i dobra volja da se provede jedan dan sa planinarima u prirodi. 
.
Molimo učesnike pohoda da se pridržavaju uputa vodiča, u suprotnom snose lično nepredviđene posljedice. Za sve učesnike pohoda obavezna je prijava!

Ko želi ostati od učesnika pohoda na noćenju u planinarskom domu neće mu se naplaćivati puna cijena pružanja usluga za noćenje – 5KM.
Prijave i upustva mogu se dobiti u prostorijama društva iza 10.00 sati Ili na telefon broj 062 173 846 Hadžiselimović Suad – predsjednik društva kao i na broj sekretara društva 062/209-935 Kapo B.

Organizacioni odbor

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS