Ljetni posao na zapadnoj obali Istre uz značajne stimulacije za ljetni rad, očekuje vas i božićnica

Plava Laguna, hotelska kompanija u zapadnoj Istri, i ove ljetne sezone zapošljava stotine sobarica, servira, konobara, kuhara, vrtlara...

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ako i nemate iskustvo u turizmu, a tražite idealan ljetni posao pogledajte što nudi ovaj istarski hotelski gigant. Jer što ne znate – sve će vas naučiti – bilo da vam je riječ o prvom poslu ili da ste se odlučili prekvalificirati.
A uvjeti su dobri, osim najkonkurentnije plaće u turističkom sektoru, koja je individualna ovisno o stažu i iskustvu, čeka vas i stimulacija za ljetni rad koja iznosi gotovo hiljadu eura raspoređeno kroz mjesece, kao i proporcionalni dio božićnice ovisno o odrađenim mjesecima. Tako će recepcioner, konobar ili kuhar s pet godina staža, uz prosječne dodatke mjesečno zarađivati nešto više od 1.000 eura neto. Najkvalificiraniji radnici s većim stažem mjesečno će zaraditi i do 1.600 eura neto u samoj špici sezone.

Osim stimulacije za ljetni rad i božićnice, zaposlenici Plave Lagune imaju još niz benefita, kao što su to mogućnosti posjeta zabavnim koncertima i sportskim događanjima, a oni najkvalitetniji mogu biti odabrani za radnika sezone, što sa sobom donosi nagrade.
„Regres za godišnji odmor, kao sva druga prava po kolektivnom ugovoru su osigurana, a za sezonske radnike i smještaj u jednom od personalnih domova, prijevoz do posla ako je potreban te prehrana, sve o trošku poslodavca. Za radnike iz regije koji nisu hrvatski državljani osiguravamo i sve papire vezane uz radnu dozvolu, odnosno legalan rad u našoj zemlji. Mi ih u potpunosti vodimo kroz proces dobivanja radne dozvole te u niti jednom trenutku nisu prepušteni sami sebi“, poručuje direktor ljudskih resursa Goran Kukurin.
Također, i oni bez iskustva u turističkom sektoru mogu pronaći mjesto za sebe, jer uz interne radionice i tečajeve, te uz sustavno mentorstvo, put kroz Plavu Lagunu je lakši. Kuharska akademija, konobarska akademija, tečajevi stranih jezika, kvalitetni mentori , sve to čeka već buduće zaposlenike Plave Lagune koji prvi puta dolaze u objekte u Poreču i Umagu.

ČITAJ JOŠ:  OGLAS ZA POSAO: Potrebni majstori za postavljanje solarnih panela u Njemačkoj

Premda mnogi misle da se u sezonskim poslovima ne može napredovati, to će vam jasno opovrgnuti simpatična Sanja Popović, kojoj je nakon jedne odrađene sezone u Hotelu Delfin ponuđen ugovor za stalnog sezonca. Ona je, naime, 2022. godine došla na sezonu iz Sarajeva, a i ovu godinu predviđena je kao kuharica u Hotelu Delfin u Poreču gdje će boraviti do kraja septembra.
– Čim se vraćam ove godine, znači da mi je bilo jako dobro. Svi su mi bili dobri, i šefovi i radni kolege. Bila sam smještena u personalnom domu odmah uz hotel gdje sam radila te more. Dugo radim kao kuharica, ali sam svejedno pri dolasku u Plavu Lagunu pohađala kuharsku akademiju te dobila diplomu. Puno mi je to značilo jer su nas točno uputili koja jela i na koji način nude svojim gostima u ovoj kompaniji“, ističe Sanja.
Za radnike iz regije koji nisu hrvatski državljani potrebno je osigurati i sve potrebno za legalan rad u Hrvatskoj. S obzirom na to da Sanja dolazi iz Bosne i Hercegovine, pitali smo je kakvo je njeno iskustvo s izdavanjem radne dozvole.
– Postupak dobivanja radne dozvole nije bio nikakav problem. Tome su pridonijeli i moji kolege u Plavoj Laguni, koji su imali puno strpljenja vodeći me kroz taj proces, poslala sam svu potrebnu papirologiju a sve drugo su riješili u ljudskim resursima Plave Lagune, govori Sanja koja je za posao u Plavoj Laguni preporučila i svoju komšinicu koja će ove godine raditi kao sobarica.

ČITAJ JOŠ:  OGLAS ZA POSAO: Potrebni majstori za postavljanje solarnih panela u Njemačkoj

Isto je potvrdio i Adrian Ilić, iz Visokog, koji je u Plavoj Laguni od 2018. godine i koji već dobro poznaje proceduru dobivanja radne dozvole. „Ove godine dolazim u Aprilu i ostajem do Oktobra, radim kao konobar u Hotelu Sipar u Umagu. Tek kada sam došao u Plavu Lagunu sam vidio koliko toga ne znam o konobarskom poslu. Imao sam dobre šefove kroz ove godine, a završio sam i tečajeve engleskog, talijanskog i njemačkog jezika. Proces dobivanja radne dozvole je već uhodan, pošaljete papire, u Hrvatskoj se prijavite u policiji i potpišete ugovor – tada ste spremni za rad“, poručuje Adrian.
Plava Laguna d.d. je kompanija iza koje stoji već više od 60 godina uspješnog rad, a posluje u tri destinacije – Poreču, Umagu i Rijeci. Plava Laguna u vrhuncu turističke sezone zapošljava oko 3000 ljudi, od čega više od polovice na jedan od oblika suradnje na neodređeno vrijeme, a u posljednjih nekoliko godina iz Bosne i Hercegovine u Plavoj Laguni je radilo oko dvije tisuće ljudi. Ove godine imamo šest stotina povratnika iz BiH, a Adrian i Sanja biti će dvoje od njih.
Ako im se želite pridružiti, Plava Laguna ima otvorene konkurse za sezonske poslove – kuhar i pomoćni kuhar, konobar, servir, sobarica, vrtlar, kućni majstor, čuvari na bazenu, recepcionari i portiri, a prijaviti se može putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/sezonski.posao/ Direktno se možete prijaviti za posao na linku: https://bit.ly/3CTrZK1.

ČITAJ JOŠ:  OGLAS ZA POSAO: Potrebni majstori za postavljanje solarnih panela u Njemačkoj
GODISNJICA
MARKETING