PXL 190713 6431387 750x495 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Iako je vedro duž obale, u većini predjela unutrašnjosti Hrvatske je poluoblačno do pretežno oblačno, ima i oborine na širem osječkom području. Duž obale dojam ugode narušava jaka bura, olujna na udare, stoga HAK izvještava o ograničenjima u prometu:

Zbog jakog vjetra Paški most otvoren je samo za osobna vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na dionici autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i vijadukta Barević vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog olujnog vjetra.

U nastavku dana situacija je biti povoljnija, kako će bura slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Iako će biti mirnije, poslijepodne će biti učestalije nestabilnosti, lokalno kiša i pljuskovi u unutrašnjosti, uglavnom, ali bit će najzastupljeniji na istoku Hrvatske.

Sutra će biti mala vjerojatnost za kišu i pljuskove u većini predjela zemlje, što vrijedi i za srijedu, koja bi trebala biti većinom suha, štoviše, čini se da bi se moglo spojiti i više suhih dana u nizu. Prema kraju tjedna pritjecat će sve topliji zrak iz smjera sjeverne Afrike, tako da ćemo krajem tjedna osjetiti dašak ljeta. Temperaturni skok će biti najizraženiji u dijelovima unutrašnjosti Hrvatske, i to za desetak stupnjeva.