Ljetovanje se pretvorilo u košmar: Trojica mladića se opijali u Neumu, pa završili u bolnici

Trojica 20-godišnjaka iz Srebrenika sinoć su, kako “Avaz” saznaje, kolima Hitne pomoći Doma zdravlja Neum dovezeni u Kantonalnu bolnicu (KB) „Dr.Safet Mujić“, gdje su hospitalizrani na Odjelu za interne bolesti.

Mladići su, kako nam je potvrđeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, a nakon prijave koja je u 22.10 sati zabilježena u Policijskoj stanici Neum, u jednom ugostiteljskom objektu konzumirali vino i kiselu vodu, nakon čega su počeli osjećati čudne simptome.

Prema onome što su mladići ispričali, a kako nam je to rečeno u policiji, simptome poput mučnine, kao i žarenja jezika te otežanog gutanja su počeli osjećati nakon konzumacije kisele vode, a posumnjali su da nije bila hermetički zatvorena.

Odmah nakon opservacije u Domu zdravlja Neum upućeni su u mostarsku bolnicu, gdje su zadržani, a prema riječima dežurne doktorice Odjela na kojem su smješteni, oni su, trenutno, stabilno i nisu životno ugroženi, a bit će neophodne dodatne pretrage i nalazi.

S druge strane, u Policijskoj stanici Neum i Policijskoj upravi Čapljina pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice poduzimaju sve istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ovog slučaja.

Avaz