LJUBAV DO KRAJA ŽIVOTA: Jedan dan bili rastavljeni (VIDEO)

LJUBAV DO KRAJA ŽIVOTA: Jedan dan bili rastavljeni (VIDEO)

rsz_4614303951a914b3be3f2311021305_orig

Mnogo puta ste čuli neke bajke i priče o dvoje zaljubljenih koji ne mogu jedno bez drugog. U nastavku slijedi primjeri jednog takvog para, para koji se rodio na isti dan, koji je živio cijeli život zajedno i koji su umrli zajedno.

To su Helen i Les Brown, koji su rođeni dakle 31. decembra davne 1918. godine i bili su zaljubljeni jedno u drugo od tinejdžerskih dana, te se ta ljubav proširila u 75 godina braka, prenosi Press Telegram.

Ono što je poznato jeste da su se upoznali u srednjoj školi Huntington Park te zajedno pobjegli 1937. godine i vjenčali se protiv volje roditelja i protiv volje svih onih koji su se bunili. Helen je dijete iz radničke klase, a Lesova je porodica bila imućnija, stoga su obje porodice smatrale kako taj brak neće moći opstati i kako ne bi bilo dobro da njih dvoje budu zajedno, međutim, desilo se ovo što se desilo.

Ono što je zanimljivo jeste da su bili Jehovini svjedoci, te da je ta vjera ojačala njihovu ljubav. Ono što prenose njihovi sinovi jeste da su se oni razlikovali međusobno. Majka je bila dosta strožija, dok je otac bio tiši i ležerniji.

Ništa ne bi bilo tako čudno i nevjerovatno u svrhu te ljubavi da ovaj bračni par nije umro skoro na isti dan. Helen je oboljela od raka želuca, a Les od Parkinsonove bolesti. Dakle ova ljubav je trajala do kraja i to kada je ona umrla 16. jula, dok je njen voljeni suprug umro samo jedan dan nakon nje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica