Ljubav i poštovanje: Pogledajte dirljiv susret bračnog para nakon godinu neviđanja zbog pandemije

Prošle godine u februaru 83-godišnji Stanley nije ni slutio da je to posljednji put da vidi svoju suprugu.

U septembru 2019. se uselio u dom za njegu starijih osoba Edge Care Home zbog pogoršanja demencije. Zaključavanja i posebna pravila u domovima trajala su predugo za ovaj par. Punih godinu dana nisu se vidjeli.

Kako bi napokon bili zajedno, i Mavis se preselila u isti dom. Uselila je početkom januara, a njihov dirljivi susret koji su snimili uposlenici doma, uslijedio je nakon što je odradila 14-dnevni karantin, kako bi bila sigurna da nije zaražena korona virusom.

Bili su izgubljeni jedno bez drugog, jer su nerazdvojni od slučajnog susreta kad su se zaljubili, na prvi pogled, krajem 1950-ih. Nakon što su se ponovo sreli, oboma su oči bile pune suza, a i neki od uposlenika doma nisu mogli suzdržati emocije. Snimili su video ponovnog susreta kako bi ga poslali članovima obitelji. Stanley je suprugu dočekao s buketom cvijeća.

,,Nisam mogao vjerovati kad sam vidio Mavis, bilo je kao u snu.”, rekao je Stanley.

,,Bilo mi je jako drago vidjeti Stanleyja. Toliko mi je nedostajao da sam samo zaplakala. Tako sam sretna. Nikad više ne želim biti odvojena od njega. Osjećam se izgubljenom bez njega.”, rekla je Mavis.

Upoznali su se krajem 1950-ih. Mavis je bila na putu kući iz Holts Hoiseryja, gdje je radila, kad je ugledala Stanleyja. Pitala je tatu ko je on i rekao joj je da je stolar. Odmah sam znala da ću se udati za njega priča. Vjenčali su se početkom 1960-ih i živjeli zajedno u ulici Minnie, u Daubhillu, te kasnije preselili na Longfield Road.

Imaju dva sina, Petera i Neila, te troje unučadi i jedno praunuče. Mavis kaže kako je tajna dobrog braka to da partneri uvijek o svemu razgovaraju.

https://www.youtube.com/watch?v=52db0x9s-Xo