Ljubav: Kako preboljeti rastanak

woman-cry_1954970i

Kao što smo već pisali da je počela sezona raskida, koja je stigla zajedno sa jeseni, tako ćemo sada pomoći sa par savjeta da prebolite prekide i zacjelite slomljena srca. Mnogo je teško opisati kakav je to osjećaj kada vam neko slomi srce i ostavi vas, jednostavno tada je bol neopisiva. Sve dok sami ne doživite taj osjećak ne znate kako razumjeti bol pri rastanku sa voljenom osobom. Srce je najosjetljivije pa tako ga je i vrlo lako povrijediti i slomiti. Jedina dobra stvar u svemu je što se slomljeno srce uvijek može izliječiti na način preusmjerenja boli i shvatite da će sve doći na svoje.

Prije svega od emocija ne treba bježati, dopustite sebi da budete tužni. Tuga, depresija i frustracije su prirodne emocije i uz njihovu pomoć skupit ćete snagu i pokrenuti se, ne krivite se zbog bolnih misli i sjećanja koja prolaze kroz vašu glavu. Dajte si vremena da odbolujete sami sa sobom, ali i razgovarajte sa prijateljima, razgovori mnogo pomažu u takvim situacijama, poslije prekida.

Bez obzira na razlog prekida nikada nemojte sebe kriviti za prekid i ne opterećujte vašu dušu dodatno, nemojte donositi prebrzo zaključke i misliti kako za vas ne postoji sreća. Uvijek imajte u vidu da ste divna osoba koja može mnogo toga znati ali ta osoba to nije znala vidjeti, budite sigurni da će doći neko ko će znati cjeniti vašu ljubav i vaše kvalitete, ali da bi srce zacjelilo potrebno je izvjesno vrijeme.

I onda kada napokon dođete sebi i dignete se iz depresije imajte na umu da prošlost i treba ostati iza vas, ne dopustite da onda kada uspostavite ravnotežu bivša ljubav ponovo unese nemire u vaš život. Izbjegavajte susrete i mogućnost da opet budete sretni sa nekim zbog koga ste patili, šansa je ogromna da se ponovo prepustite i patnjama i bolu. Glavu gore, život ide dalje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE