Ljubav: Prednosti spavanja u svom krevetu

spava

Partneri koji se odluče da noći provode razdvojeni imaju češće seks od onih koji se ne razdvajaju nikako. Istraživanje je sprovedeno na dvije hiljade klijenata i ispostavilo se da oni koji makar dvije-tri noći mjesečno provode odvojeno imaju duplo više odnosa od onih koji žive zajedno.

Smatra se da su rezultati i logično, kada stupite u vezu sa nekim postoje mnoge nepoznate stvari koje utiču na želju za partnerom. Tajne, novine, uzbuđenje, a poslije ljubav raste a strast se smanjuje. Stoga ukoliko pravilno rasporedite vrijeme i pored partnera nađete vremena da sretnete druge ljude, nova iskustva i posjetite razna mjesta, povratit će se aspekt sa početka veze. Bitno je da i jedan i drugi imaju prostor i vrijeme samo za sebe. Kada se osjećate samostalnim i punim samopouzdanja, tako ćete uticati i na kvalitet veze.

Ukoliko nemate neke obaveze koje će vas usloviti da prespavate noć odvojeno, dovoljno je da izađete sa društvom ili provedete vrijeme sa porodicom. Bilo šta da bi kratko bili sami, a da pri tome ne izgubite želju i strast jedno za drugim.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE