Ljubav prema fudbalu: Sa 70 godina u prvom sastavu debitovao za novi klub

Serif Kunt (70), iako je zakoračio u osmu deceniju života, uspješan je fudbaler i danas je debitovao za svoj novi klub Kiziltepe Genclerbirligispor, koji nastupa u 2. amaterskoj ligi Republike Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Kunt je prije nekoliko dana pojačao ekipu Kiziltepe Genclerbirligispora, a prije toga je nastupao za Karacay Genclikspor. Kunt je danas na teren izašao u prvom sastavu i igrao je punih 75 minuta, pritom se dobro noseći s mnogo mlađim protivničkim igračima.

Kunt, koji igra na poziciji napadača, iako u debitantskom susretu nije postigao pogodak, ističe kako je sretan što je danas debitovao za svoj novi klub.

“Punih 55 godina sam posvetio amaterskom fudbalu. Prošle godine sam igrao u Karacay Gencliksporu, sada sam u novom klubu. Nisam mogao odbiti tu ponudu i odlučio sam biti primjer mlađim igračima. Danas sam ponovo na terenu i veoma sam sretan”, kazao je Kunt, a na pitanje koja je njegova poruka mladima, kazao je:

“Moja poruka mladima je da vole fudbal i sport, jer fudbal i sport ne poznaju godine. Bitno samo da to imate u svojoj duši”.