LJUBAVNA DRAMA U MEROŠINI: Oteo djevojčicu da bi se oženio

Podijelite vijest

Foto: Ilustracija

Aleksandar V. (24) upao u kuću A. C. (15) i povikao: ”Polazi ili koljem i tebe i sebe! Ja sam se na to u crkvi zavjetovao”

Aleksandar V. (24) iz mjerošinskog sela Donja Rasovača uhapšen je zbog sumnje da je iz kuće njenih roditelja u Bučiću oteo devojčicu A. C. (15), s kojom je posljednje dvije godine bio u vezi, u namjeri da se njome oženi!

Zaljubljeni mladoženja je zaprijetio njenoj rodbini da će zaklati i nju i sebe ukoliko pokušaju da spriječe djevojčicu da pođe s njim, a niška policija je protiv Aleksandra i njegovih pomagača M. R. (25), M. M. (19), S. M. (20) i N. N. (20) podnijela krivičnu prijavu zbog otmice, dok su Aleksandrov otac Lj. V. (48) i rođaci P. Ž. (61) i P. D. (28) osumnjičeni za pomaganje poslije dijela.

Pala u nesvest

Ljubavna drama, koja se umalo pretvorila u tragediju, dogodila se u utorak u 22.30 sati, kada su u porodičnoj kući otete djevojčice, osim nesuđene mlade, bili i njen deda Slobodan, njena majka i desetogodišnja sestra.

– Kad sam vidio Aleksandra na stepenicama, povikao sam: „Šta radiš tu, dajte mi nož“, a snaja je zavrištala da će zvati policiju. Aca je tad razbio vrata i sa još četvoricom maskiranih momaka upao u kuću. Jedan je imao sataru u rukama, a ostali noževe. Aca je kazao mojoj unuci: „Polazi ili koljem i tebe i sebe!

Ja sam se na to u crkvi zavjetovao“. Dijete nije htjelo da krene s njim i palo je u nesvjest. Snaja je počela da je prska vodom, mlađa unuka je vrištala, ma, to je bio užas kakav se ne može opisati. Kad je vidio da mi se dijete onesvjestilo, Aca je kazao pomagačima: „Vucite je“. Oni su je zgrabili za ruke, strpali u kola i pobjegli – ispričao je Slobodan.

Uhapšen kod dede

Porodica je odmah obavijestila policiju.

– Aleksandar je sa djevojčicom i drugom M. R. krenuo očevim kolima ka Nišu, ali je usput svratio kod ujaka D. P. u selo Batušinac i tražio da ga on odveze u Niš, kod dede P. Ž., gdje ih je policija na kraju našla – ispričao je juče sagovornik Kurira.

Tinejdžerka i ranije bježala od kuće

POLICIJA ODVELA MLADU SA SVADBE

Maloljetna A. C. 17. maja pobjegla je od kuće kod Aleksandra da bi se udala za njega! Majka je tad pozvala policiju, pa je mlada odvedena s veselja, koje je tek počelo! Njen otac Goran kaže da je zgrožen Aleksandrovim postupcima.

– I mi smo bili mladi i voljeli se, ali ovako nešto nismo radili. Znao sam da je taj momak problematičan, ali da će tako nešto uraditi nisam mogao da pretpostavim – kaže Goran, otac kidnapovane djevojčice.

Mladoženja uporan

BIĆE MOJA PO SVAKU CENU

Aleksandar je, kako saznajemo, u policiji izjavio da neće odustati od namjere da se oženi djevojčicom.

– Ona će biti moja, sačekaću da odraste ako je to problem, ali ću se njome oženiti – rekao je zaljubljeni momak.

Ukoliko se dokaže krivica, otmičarima prijeti 15 godina robije jer je njihova žrtva maloljetnica.

Kurir