Ljubavna priča Šumahera i Korine lomi srca: Osam godina se bori za njega, nikada nije prestala da se nada

g 3

Od nesreće na skijanju u francuskim Alpama gdje je teško ozlijeđen prošlo je devet godina, a sedmerostruki prvak u Formuli 1, Michael Schumacher, od tada nije viđen u javnosti.

U komi je proveo šest mjeseci, a nakon izlaska iz bolnice liječi se kod kuće. Brigu o njegovom zdravlju preuzeo je tim doktora, a njegova supruga Corinna Schumacher (52) prisiljena je ponovno prodavati imovinu kako bi mogla platiti skupo liječenje koje je Michaelu potrebno da ostane živ. Već je ranije prodala vilu u Švicarskoj, kao i luksuzni Michaelov Mercedes.

Prošle godine objavljen je i Netflixov dokumentarac u kojem je porodica govorila o Michaelovoj blistavoj karijeri, ali se nisu previše dotaknuli njegovog zdravstvenog stanja.

– Živimo zajedno u našem domu, provodimo terapije, činimo sve da Michael bude bolje i da osjeti solidarnost naše porodice. Nedostaje mi onaj Michael svaki dan i ne samo meni, nedostaje djeci, porodici, svome ocu, svima koji ga okružuju. Ali Michael je ondje, drugačiji, ali je ondje i to nam svima daje snage, rekla je tada Corinna.

Jedino što se zna je da Michael može sjediti i komunicirati očima. Njegov bivši menadžer Willi Weber ranije je optužio Corinnu da Michaela skriva od svijeta i ne daje nikakve informacije o njegovom zdravlju. Insinuirao je da namjerno nešto skriva i ne želi da iko sazna istinu.

Međutim, bivši šef Ferrarija Jean Todt prošle je godine za nju imao samo riječi hvale.

– Proveo sam mnogo vremena s Corinnom od njegove ozljede 29. decembra 2013. godine. Ona je sjajna žena i vodi cijelu porodicu. Nije očekivala da će ovako biti, sve se dogodilo tako brzo i jednostavno nije imala izbora.

Ali ide joj, vjerujem joj i ona vjeruje meni. Zahvaljujući doktorima i kooperaciji s Corinnom, koja je željela da on preživi – preživio je, ali s posljedicama. A sada se bore s tim posljedicama. Nadamo se da će se stvari polako, ali sigurno poboljšati, rekao je Todt.

Ljubavna priča Michaela i Corinne počela je 1991. godine kada je on bio na početku svoje karijere u Formuli 1. Upoznali su se na jednoj zabavi na koju je Corinnu doveo tadašnji dečko, njemački automobilistički as Heinz-Harald Frentzen.

Corinna je ubrzo s njim prekinula vezu i prohodala s Michaelom. Isprva se šuškalo kako je njihova veza samo marketinški trik, ali je ubrzo postalo jasno kako to nije slučaj. Michael je svjetski prvak po prvi put postao 1994. godine.

Isti uspjeh ponovio je i 1995. godine te se u kolovozu vjenčao s Corinnom. Par je dobio dvoje djece, kći Gina-Marie rodila im se 1997. godina, a sin Mick 1999. godine.

Michael je uvijek svoj privatni život držao dalje od svjetla reflektora, a Corinna se također nikada nije voljela isticati u javnosti te je svih ovih godina dala samo nekoliko intervjua. U potpunosti se posvetila slavnom suprugu i njegovim potrebama.

Bračni par je novac ulagao u nekretnine i rančeve. U Teksasu i Švicarskoj izgradili su specijalizirani ranč za obuku konja. Sve se činilo idiličnim do te kobne nesreće krajem decembra 2013. godine.

IZVORAzra.ba
Prethodni članakZakon o lovstvu i velike novčane kazne
Sljedeći članakEzan odzvanja ukrajinskim šumama, Čečeni se spremaju za Kijev?