ibra 1 1
MILAN, ITALY - DECEMBER 17: Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates scoring the second goal during the Serie A match between AC Milan and AC Siena at Stadio Giuseppe Meazza on December 17, 2011 in Milan, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Jedan od najboljih fudbalera na svijetu, 39-godišnji Zlatan Ibrahimović tokom čitave karijere trudi se da u prvi plan gura samo fudbal i sva svoja postignuća, ali ona ponekad ostanu u sjenci pokojeg skandala, a naravno bilo je i onih vezanih za lijepe žene.

Tako su ga nedavno povezivali sa slavnom sportskom novinarkom iz Italije Diletom Leotom, s kojom je sarađivao na snimanju reklama, a tamošnji su mediji tvrdili da se pojavila i na pragu njegovih kućnih vrata.

Oni se o tome nisu izjašnjavali, baš kao ni 11 godina starija Zlatanova partnerka, lijepa Šveđanka Helena Seger.

Zlatan, inače, svoj privatni život drži podalje od znatiželjnih očiju javnosti, pa tako i rijetko otkriva detalje braka s bivšom švedskom manekenkom, s kojom ima i sinove Maksimilijana i Vincenta.

To je i jedan od dodatnih razloga zbog kojih je Helena zanimljiva javnosti i izazove veliku pažnju gdje god da se pojavi.

Ibrahimović: Na kakve žene mislite? Ja želim samo jednu ženu

U jednom od rijetkih intervjua koje je dala priznala je, na veliko iznenađenje svih, da ne troši previše vremena na vlastiti izgled, da misli kako ima prevelike usne, prekratke noge i da se bolje osjeća u farmerkama nego u dizajnerskim haljinama.

Helena nema zaposlene kućne pomoćnice, uživa u brzim vožnjama motociklom, a intervjui su joj zaista rijetkost, dala ih je svega nekoliko.

– Kada sam upoznala Zlatana, on je imao 21 godinu, a ja 32. Imala sam već izgrađenu uspješnu karijeru, svoj novac i nije mi trebao fudbaler da me izdržava. Bila sam nezavisna, a on čak nije ni bio moj tip muškarca. Pri našem prvom susretu blokirao je svojim Ferarijem prolaz mom Mercedesu, a ja sam samo vidjela njegov veliki nos i zlatni sat na ruci. Bila sam neraspoložena, vikala sam na njega i mislim da mu se to nije svidjelo – izjavila je Helen u jednom od rijetkih intervjua.

Koliko Zlatan obožava svoju voljenu, kojoj je podario svoje srce za cijeli život, dovoljno govori njegova već legendarna izjava, odnosno odgovor na jedno novinarsko pitanje kakve žene želi.

– Na kakve žene mislite? Ja želim samo jednu ženu – izjavio je Zlatan pritom misleći na svoju Helen.

Mnogi opisuju njihov odnos kao netipičan odnos fudbalera i manekenke, a ona se nakon karijere u svijetu mode posvetila poduzetništvu i zapravo vodi većinu Zlatanovih poslova i zaslužna je za milionske ugovore koje ima potpisane sa sponzorima.

– Jedino me ona razume i možemo razgovarati o svemu. Ne želim joj laskati previše, ali pametna je, jako je pametna i ne znam zašto ima posla s ovakvim manijakom kao što sam ja – priznao je Zlatan jednom prilikom.