Portal 072info

LJUBOMORA U VEZI: Poželjna ili pogubna?!

U malim dozama je poput šlaga na torti, a samo mjerica više postaje smrtonosna za ljubavnu vezu. Istraživanja su pokazala da čak 43% djevojaka tvrdi da im u vezi smeta muška ljubomora, njih 42% osjeća se poželjnijom uz ljubomornog dečka, a njih 14% priznaje da je njihova ljubomora veća.

Međutim, ljubomora u vezi je poput hmelja u pivu ili poput origana na pizzi – dok se osjeti na trenutak i zaboravi nakon 10 sekundi, super. Znači da ste još živi i da vam je stalo do njega. Sve iznad toga je znak da počnete razmišljati.

Vjerovali ili ne, postoje i normalni muškarci i žene koji smatraju da možete biti sretni i bez ljubomore, te probleme rješavaju razgovorom i iskrenošću. Pristanak na kompromis i odricanje od sitnica odaju veliku požrtvovanost i kvalitetu.

Umjesto ljubomorne scene koju ćete prirediti svom dečku, budite pametnica i poslušajte naš mudri savjet – otklonićete svoje sumnje, a vašeg dečka pozitivno iznenaditi i učiniti sretnijim. Garantujemo vam da ćete imati kvalitetniju vezu., kojom ćete biti zadovoljniji i on i vi:

Nemojte izazivati, ni unaprijed stvarati zaključke, i ako ste već u vezi, dajte sve od sebe da ona bude još bolja – nemojte secirati prošlost. Živi se danas, ne sutra ni jučer. I zato, umjesto da terorizirate dečka zbog čega nije odgovorio na SMS u roku 6 i pol minuta, jednostavno inicirajte seks i to je to. Ako mu se ne diže – vara vas, ako mu se diže – voli vas! I basta! Život je prekratak za ljubomoru, treba uživati u njemu. Volite njega – volite sebe.

Ljepota.ba

Podijelite članak