Ljudi velikog srca: U džamijama širom BiH prikupljan novac za Sandžak

DD94D71E 6787 48AF B31F DCBF919771FA
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Odlukom Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas su u svim džamijama širom BiH i dijaspore, nakon džuma-namaza, organizovane sergije, odnosno prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Sandžaku, gdje je posljednjih dana značajno pogoršana situacija zbog epidemije koronavirusa. 

U posljednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još 5 osoba od posljedica izazvanih koronavirusom, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent. 

Kako je najavio koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek u Novi Pazar stiže još 10 respiratora tako da će Opšta bolnica sada raspolagati sa 28 tih aparata, kao i da će pored Internističkog bloka biti formirana vojna bolnica. 

– Od danas postajemo regionalna kovid bolnica i primat ćemo i pacijente iz Sjenice, jer je u Užicu teško stanje. To je težak zadatak, nemamo dovoljno kadrova, zdravstveni radnici su preumorni, ali me je obradovala informacija da će biti formirana vojna bolnica sa 150 kreveta, 15 vojnih ljekara, infektologa i pulmuloga i 25 tehničara, sa njihovom opremom – naveo je Đerlek.

Avaz