41


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Ekipa Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, koji je uhapšen u četvrtak u velikoj akciji policije i BIA-e, mjesecima je radila kao obezbjeđenje poznatog srpskog repera Stefana Đurića Raste, pišu Novosti.rs.

Kada je jučer u Makiš, ispred prostorija UKP i SBPOK, tokom privođenja članova Belivukove kriminalne grupe osumnjičene za najteža krivična djela, dovezen i luksuzni mercedes repera koji je prošle nedjelje izašao iz zatvora, nije bilo jasno na koji način je on povezan sa ovim hapšenjem.
Pomagali mu dok je bio u zatovru

Međutim pripadnici Belivukove kriminalne grupe su posljednjih mjeseci radili kao Rastino obezbeđenje, a brinuli su o njemu i dok je bio u zatvoru zbog posjedovanja veće količine marihuane.

Ova informacija objasnila je i brojne poruke, koje su posljednjih mjeseci objavljivane na profilima Veljine “navijačke grupe” Principi, a u kojima su pozivali i apelirali na oslobađanje uhapšenog repera.

“Free Rasta” – pisali su članovi “Principa” na svojim instagram grupama.

Kako saznajemo, Rastin menadžer godinama je bio rođeni brat njegove bivše supruge Ane Nikolić, međutim prije nekoliko mjeseci su prekinuli saradnju. Od tog trenutka, Rasta je počeo da sarađuje sa “Principima” – ekipom Velje Nevolje. Oni su bili zaduženi da rade kao njegovo obezbjeđenje, da ga prate na nastupe.


Međutim, kakvi su zaista bili njihovi odnosi, da li je Rasti bilo potrebno obezbjeđenje, kao i to koliko ih je plaćao, utvrdit će istraga koja je u toku.

Ekipa Velje Nevolje navodno je brinula o Rasti tokom četiri mjeseca koja je proveo iza rešetaka – dostavljali su mu hranu, slatkiše, cigare, obuću…

Naručivali pjesme preko radija i čestitali mu rođendan

Među navijačima kruži i informacija da su u novembru, za Rastin rođendan koji je proveo u zatvoru, Velja Nevolja i njegova ekipa preko radija naručivala pjesme za repera i tako mu slali čestitke za rođendan.

Luksuzni “mercedes” koji je policija zaplijenila i dovezla u Makiš u sklopu istrage inače je kupljen od Tonija Bijelića, supruga pjevačice Dragane Mirković. Inače, brojni pjevači i članovi srpske estrade upravo od njega, na rate, kupuju luskuzne automobile koji koštaju više od 100.000 eura.