Portal 072info

Ljupko Petrović zbog slike s Arkanom ne preuzima Sarajevo

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

53441eb8-3ed8-44b6-b1bf-114057e60dd4-ljubomirljupkopetrovic-previewNakon loših rezultata u proljetnom dijelu prvenstva FK Sarajevo se zahvalilo Robertu Jarniju na saradnji, a za novog šefa stručnog štaba Bordo tima ekspresno je imenovan Ljupko Petrović, trener koji je sa Crvenom zvezdom 1991. godine osvojio tadašnji Kup evropskih šmapiona.

Ipak, Petrović koji je u svojoj karijeri vodio više od 20 klubova sa Sarajevom nije potpisao ugovor, koji je trebao trajati godinu i pol dana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Imali smo namjeru da angažujemo trenera, koji je veliko fudbalsko ime, koji je u svojoj karijeri osvojio mnogo toga i koji bi bio pravo rješenje za naš klub”, rekao je predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica. 

Slika Ljupka Petrovića koja se sinoć pojavila na društvenim mrežama kako zajedno sa Željkom Ražnatovićem – Arkanom drži pušku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

53465544-b280-4b3d-8148-47ce57e60dd4-ljupkoiarkan-preview“Moj dolazak nije bio materijalne prirode, a stigao sam pod istim okolnostima pod kojima je radio Robert Jarni. Želio sam da radim u pravom klubu, rođen sam ovdje u Bosni, ali u ovakvim okolnostima nisam spreman raditi”, rekao je Ljupko Petrović, koji je nakon samo jednog treninga odlučio napustiti kormilo FK Sarajevo, a pravi razlozi još uvijek nisu poznati. 

“Pojavile su se neke stvari, ja to još potpuno ne razumijem”, istakao je Petrović, te pokušao objasniti svimprisutnim na press-konferenciji totalno nejasnu situaciju kroz koju je  proša nekada ranije:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“1990. godine sam ja bio na prireama za Crvenom zvezdom na Igmanu u sezoni kada smo postali šampioni Evrope. Počele da eskaliraju stvari, dolazi do rata, ja sam odlučio baš iz tih razloga da ne idem u Tokiju, da ne postanem šampion svijeta. Otišao sam u Espanyol, nisam želio da to moja djeca osjete”, kazao je Petrović između ostalog, onako “iizmeđu redova” objasnivši da se zbog slike koja se sa Arkanom, ne bi osjećao sigurno u gradu.

Iako je radio u Hrvatskoj, raditi u Bosni  je očito veći problem…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ja sam hrvatski kadar. Tu sam završio srednju školu, tu sam upisao fakultet, tu sam počeo da igram nogomet, a najviše sam naučio od Tomislava Ivića”, objasnio je Petrović.

“Željeli smo najboljeg trenera, najboljeg, iskusnog stručnjaka za našu mladu ekipu, ali su se stvari zakomplikovale. Dženan Uščuplić će voditi ekipu, pokušati ćemo da nađemo rješenje za šefa stručnog štaba u što kraćem vremenskom periodu. Svjesni smo raznih podmetanja i boriti ćemo se koliko god možemo u nastojanju da stvorimo jako Sarajevo. Imamo dovoljno snage i razuma”, istakao je  Abdulah  Ibraković, sportski direktor Sarajeva, te dodao da Petrović ne može raditi u takvim okolnostima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
 
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME