Portal 072info

London: Ekipa iz ‘Mućki’ oprostila se od Brzog

BRITAIN-ENTERTAINMENT-THEATRE-PREMIEREMjesec dana nakon što je preminuo, porodica, prijatelji i kolege oprostili su se od Rogera Lloyda-Packa. Glumac, najpoznatiji po ulozi Brzog u seriji ‘Mućke’, u januaru je preminuo u 70. godini od raka gušterače.

Funeral Of Roger Lloyd-PackOkupljene su na sahrani u Londonu predvodili David Jason (74), koji se proslavio ulogom Del Boya, i kćer glumca, Emily Lloyd. Lijes su dovezli u ružičastom vozilu. Prije nego što su svi ušli u crkvu, napravljena je kratka pauza i tad je na kovčeg stavljen jedan od Rogerovih šešira. Na sprovodu je bio i Nicholas Lyndhurst (52), poznat kao Rodney iz serije, ili Dave kako ga je zvao Rogerov lik. Među okupljenima je bio i glumac John Challis, koji je u seriji glumio snobovskog prodavača automobila Boyciea, kao i Sue Holderness, glumica koja je utjelovila njegovu ženu.

Funeral Of Roger Lloyd-PackRoger Lloyd-Pack je u 50 godina karijere odigrao brojne filmske i pozorišne serije. U jednoj od najpoznatijih serija u povijesti britanske televizije glumio je od 1981. do 1991. godine, s tim da se 2003. pojavio i u posebnom božićnom specijalu.

Podijelite članak