Portal 072info

London okićen i spreman iščekuje predstojeće praznike

U Londonu se nadaju da će i ove godine praznike u glavnom gradu Engleske dočekati više miliona domaćih i stranih turista, a trgovački centri, posebno oni najveći u ulicama Regent i Oxford već su okitili svoje izloge. I ulice su osvijetljene prazničnim svjetiljkama

London se i ove godine tradicionalno priprema za doček novogodišnjih i božićnih praznika u okviru čega su otvoreni brojni zabavni parkovi, ukrašene ulice, zgrade i izlozi trgovačkih radnji, piše Anadolu Agency (AA).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U najvećem londonskom i britanskom Hyde Parku otvoren je „Winter Wonderland“ u koji svakodnevno pristižu stotine ljubitelja klizanja na ledu, luna parka i brojnih suvenirnica.

I Trg Piccadilly spremno dočekuje predstojeće praznika, a njegov simbol kip „Eros“ je ukrašen brojnim prazničnim simbolima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz Norveške je i ove godine tradicionalno stigla božićna jelka koja je postavljena na londonskom Trgu Trafalgar. U znak zahvalnosti na britansku pomoć u toku Drugog svjetskog rata Norveška od 1947. godine Velikoj Britaniji poklanja božićnu jelku.

Somerset House, Canary Wharf, Natural History Museum, London Eye i drugi simboli i dijelovi grada Londona su „odjeveni“ u praznični ruho.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Londonu i ove godine očekuju da praznike u glavnom gradu Engleske dočeka više miliona domaćih i stranih turista, a trgovački centri, posebno oni najveći u ulicama Regent i Oxford su već okitili svoje izloge. I ulice su osvijetljene prazničnim svjetiljkama. Očekuju se rekordni prometi u maloprodajama, javlja Anadolu Agency.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME