London po prvi put ukrašen za ramazan: 30.000 lampi ukrašava britansku prijestolnicu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan je upalio prvu ramazansku rasvjetu u Londonu, u samom centru grada na Piccadilly Circusu. To je prvi put da je jedan europski grad vidio tako okićen u ramazanu, s instalacijom koja sadrži 30.000 lampi.

Kultna ulica West End bit će osvijetljena za mjesec ramazan , koji obilježavaju muslimani, uključujući i samog gradonačelnika Londona. Pripadnici islamske vjeroispovijesti ove će godine postiti od 22. marta do 21. aprila.

THE LIGHTS ARE ON✨
The Aziz Foundation brings Central London the FIRST EVER Ramadan lights, attached to Aziz Family buildings!
 
We will lead this for years to come, so make sure to visit & tag us!
 
Special thank you to Heart of London Business Alliance.
 
Ramadan Mubarak! pic.twitter.com/06jhOu2L9j— Aziz Foundation (@AzizFndn) March 21, 2023

Inicijativu je predvodila neprofitna organizacija Ramadan Lights UK, koja se okupila da postavi izložbu putem javnih donacija.

“Kao dijete, putovanje u središte Londona da se vidi svečana svjetla bila je godišnja poslastica. Sestra i ja ležale bismo u autu i gledale svjetla kroz krovni otvor. Bilo je čarobno”, kazala je osnivačica organizacije, Aisha Desai.

Today rode with @CycleSistersUK #Hounslow team to see Ramadan Lights being switched on at Piccadilly Circus.

What a special moment 🎉

Ramadan Mubarak all

Ramadan Lights is founded by Aisha Desai @ramadanlightsUK & sponsored by @AzizFndn and @myalgbra#London pic.twitter.com/NRHhI48cpx— Samra (@samra_said) March 21, 2023

Grad je ukrašen sa porukama Sretan Ramazan, s svjetlucavim mjesecima i zvijezdama, dok odabrani koncept prikazuje mjesečeve mijene tokom mjeseca Ramazana.

Klix