Lopovi nogometašu ukrali sat vrijedan 230.000 funti

Sat iz Richard Mille kolekcije vrijedan 230.000 funti, dva Rolexa, Daytona od 40.000 funti te Day Date od 35.000, najveći su “ulovi” lopova koji su provalili u dom zvijezde Manchester Cityja Riyada Mahreza (29) prošlog mjeseca.

Uz navedene materijalne vrijednosti lopovi su sa sobom iz njegove rezidencije ponijeli i 50.000 funti u gotovini te Cartierove narukvice, ali i vrijedne i rijetke nogometne dresove. Sve ukradeno procjenjuje se na otprilike pola miliona funti.

Budući da su u isto vrijeme u tom dijelu Manchestera – Manchester City Centreu u koji se Mahrez preselio nakon razvoda od supruge Rite – opljačkana još četiri doma, sve ispada kao dobro osmišljena akcija koja je tek sada dospjela u javnost.


Mahrez, koji u Cityju sedmično zarađuje 200.000 funti, još je jedna u nizu nogometnih zvijezda kojima je provaljeno u dom. Prije tri sedmice, štoviše, Tottenhamov Dele Alli doživio je fizički napad naoružanih lopova koji su sa sobom ponijeli dva skupocjena ručna sata te nakit njegove djevojke Ruby.

Nešto ranije i Jan Vertonghen imao je tih briga, kao i Mamadou Sakho koji je, poput Mahreza, izgubio više od 500.000 funti nakon pljačke.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE