Portal 072info

Lorens Listo pobijedio 13. put u skokovima sa Starog mosta, Zeničanin Mustafa Šarić treći

U Mostaru su danas održani 453. tradicionalni skokovi sa Starog mosta. 

Sa skoro sat zakašnjenja, mnogobrojni ljubitelji skokova, građani Mostara, ali i turisti uživali su u vratolomijama koje su im priredili hrabri momci. 

Na manifestaciji je učestvovalo 15 takmičara u skokovima na glavu i 14 u skokovima na noge. 

U skokovima na glavu očekivano najbolji je bio po 13. put Lorens Listo, koji se tako izjednačio sa legendarnim Emirom Balićem. Drugi je bio Stefan Jeftić, a treći Mustafa Šarić.

Listo je dobio deset “desetki” odnosno 100 poena, i to nakon dvije serije skokova. 

Listo je nakon pobjedničkih skokova najavio i svoj oproštaj, a kao razlog za to jeste što ne želi da obori rekord Emira Balića. 

Nakon pobjede Listo je kazao da se osjeća fenomenalno. 

– Ovo mi je bila najteža borba sa samim sobom, prije svega, ali sam uspio. Pogotovo, jer sam u prvoj seriji primio udarac u glavu, od čega mi se i zamanatalo, čak sam to osjećao i pred drugi skok i, praktično, napamet sam skočio, jer znate i sami da skačem 20 godine. Nakon ovoga idem, valjda, u zasluženu penziju što se tiče takmičenja, a nastavljam trenirati malu djecu i podučavati ih skokovima. Razne emocije su me preplavile-kazao je Listo. 

Pobjednik u skokovima na noge bio je Igor Kazić, drugo mjesto osvojio je Kenan Masleša, a treći je bio Admir Delić. 

Igoru Kaziću, pobjedniku skokova u kategoriji na noge ovo je sedma, a treća uzastopna pobjeda. 

– Naravno, ponosan sam na sebe, pogotovo, što sam ove godine zabilježio najmanje skokova Starog mosta do takmičenja. Ipak, stigao sam se pripremiti i prezadovoljan sam svojim nastupom. Najvažnije je da je cijelo takmičenje prošlo bez povreda – rekao je Kazić. 

Saša Oručević, portparol Kluba skakača u vodu „Mostari“, organizatora ove prestižne manifestacije, rekao nam je da su, uprkos strašnom nevremenu, ipak vjerovali da će Skokovi biti održani. 

– Vidjeli ste kakvi su uslovi bili pred Skokove, više i nego opasni i zato su mnogi odustali.Jednostavno, protiv prirode se ne može, viša sila je u pitanju bila i mi smo, kao organizatori dali svoj maksimum da, ipak, sve prođe u redu i najbitnije je na kraju da nije bilo ekstremnih povreda i da je sve prošlo u najboljem redu. Jer, vjerujem da se u 16 sati niko nije nadao da ćemo, uopće, završiti manifestaciju. Drago mi je da ljudi nisu došli džaba, već da su uživali u skokovima, a na kraju i vrijeme nas je pripazilo – rekao je Oručević.

Podijelite članak
  • 121
    Shares

Počitajte još

Stefan Jevtić iz Valjeva pobjednik 5. skokova u Jajcu: Mustafa Šarić iz Zenice treći

Redakcija