Loša frizura, partner koji ne sluša, PMS: Ovo su najčešći ‘okidači’ za loše raspoloženje kod žena

Screenshot 8 310

Financijske brige, debljina i partner koji ne sluša – najveći su okidači lošeg raspoloženja kod žena, utvrdilo je istraživanje britanske firme  Healthspan provedena na 2000 ljudi.

Upravo zbog toga pripadnice ljepšeg spola svake godine provedu 10 dana loše raspoložene. Polovica žena priznaje da su ćudljive, a jedna od sedam je češće tužna nego sretna. S tim tvrdnjama se žene slažu, pa tako dvije trećine njih smatra kako je nježniji spol skloniji lošem raspoloženju nego muškarci, potvrdilo je istraživanje.

Svoje raspoloženje nastoje podići šopingom, vježbanjem, čokoladom i čašom vina. Međutim, najbolji lijek za žene je malo samoće. To podržavaju i muškarci, pa čak dvije trećine njih priznaje da se drže podalje ako vide da im je partnerica neraspoložena.

,,I žene i muškarci su loše raspoloženi, ali zanimljivo je to što pripadnice ljepšeg spola u takvom stanju vole biti same, dok muškarci traže od svojih boljih polovica da ih oraspolože.”,  istaknula je britanska psihoterapeutkinja Sally Brown.

Ovo su top okidači za loše raspoloženje kod žena: Debljina, partner koji ne sluša, osjećaj da ih se ne cijeni, PMS, situacije u kojima nemaju što odjenuti, loša frizura, briga o domaćinstvu, nezahvalna i neposlušna djeca, prištići, situacije u kojima ne znaju šta pripremiti za večeru, situacije u kojima im niko ne želi pripremiti topli napitak, menopauza i slomljeni nokat.