Portal 072info

Loše navike koje bi slobodni trebali izbjegavati

Dok neki vode veoma društven samački život koji nema veze sa usamljenošću, drugi ne samo da su slobodni nego su i sami i vode pravi samački život.

Postoje loše navike koje biste trebali izbjegavati. Na ove se stvari lako navuknuti, jer ponekad niste ni svjesni da ih radite dok se ne zaustavite i ne razmislite o njima. Ove navike mogu vas dovesti do depresije i usamljenosti, ali vas također sputavaju u tome da upoznate nekog.

Vaš ljubavni život ne ide kako ste zamislili, ali to ne znači da trebate zapustiti sva područja vašeg života. Ako ste slobodni imate više vremena da radite na sebi i na svojoj karijeri. Ne smijete dopustiti da vam i druga područja života padaju zbog toga što vam ne ide u ljubavi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najlakši način da više ne budete single je da se družite i upoznajte ljude.

Ako se stalno družite sa prijateljicom koja je također slobodna i žalite, onda ste upali u rupu iz koje je teško naći izlaz. Negativno razmišljanje i razgovor samo vas još više obeshrabruje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nema ništa loše u tome da se družite sa sretnim parom, čak što više to vas ponekad može motivirati da počnete da izlazite. Međutim, ako ste stalno sa istim parom to može biti prepreka da ostvarite svoj zadovoljavajući ljubavni život.

Mislite da nema više dobrih momaka. A uvjeriti se u to lako je naročito ako ste prošli kroz nekoliko negativnih situacija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Možda nije najbolja opcija da budete sami, ali ako ste zauzeti, bavite se stvarima koje volite i družite se sa ljudima koje volite, tada status slobodne osobe nema nikakve veze sa samoćom.

Gledanje u prošlost, u sretnija vremena ne pomaže. Gledajte naprijed i sami kreirajte sretnija vremena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mnogi slobodni pretpostavljaju da nemaju sreće i da će ostati sami cijeli život. Ali život je predug da bi se nešto takvo obistinilo. Možda sada vi to tako mislite, ali šanse da ćete ostati sami cijeli život su gotovo nikakve.

Pristajete na avanture za jedan dan, dopuštate da vas muškarci loše tretiraju, postaje vam nevažno što ste nekome druga, … Radije pokušajte pronaći zdravije načine za liječenje samoće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prihvatite svoj single status, ali se nemojte previše hvaliti sa njim, jer to ne zvuči uvjerljivo, a može da vas povuče u potištenost kada shvatite da zapravo vaš život nije sjajan onoliko koliko pričate. Priznajte da biste htjeli partnera, ali da čekate pravog.

I sami znate da vas neke pjesme mogu rastužiti kao i filmovi. Izbjegavajte tužne pjesme i romantične filmove i serije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada napokon nekoga upoznate lako je na tu osobu gledati kao na spasitelja i sve svoje nade polagati u uspjeh te veze. Uspješne veze su rijetke, stvari se rijetko razvijaju kako bismo htjeli, pa oprezno sa odricanjem od svojih želja radi novog partnera.

Ako sve vaše prijateljice imaju momka, a vi ne, znači li to da ste lošiji od njih? Nemojte uopšte razmišljati o drugima i njihovim životima, osim ako vas pitaju za savjet i pomoć.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME