Loše navike prezaljubljenih parova

Loše navike prezaljubljenih parova

abrazo1

Poslije proživljavanja svih dječijih i tinejdžerskih ljubavi prešli smo u fazi kada tačno znamo kakvog partnera želimo i šta očekujemo od njega. Tada se rađaju čvrste ljubavi. No da li vam je neko poslije ulaska u vezu rekao da ste postali „jedan od onih parova“, i da li zapravo znate šta to znači? Ako ne, pročitajte u nastavku teksta i sigurno ćete se pronaći u nekoliko njih.

Ljubavni parovi su ponekad previše naporni, ali samo oni koji su previše zaljubljeni.

1.       Svaka vaša rečenica počinje sa „mi“

„Mi smo pričali“, „Mi smo išli“, „ Mi želimo“ i tako u nedogled, to su sigurno neke od izjava koje izgovarate svakodnevno. Ne brinite se, nije još za paniku. To svi parovi rade, ali ne zaboravite da vrlo lako možete preći granicu i u potpunosti izguiti svoje „ja“, a to onda može biti poprilično iritantno, ali i opasno za sopstveni identitet.

2.       Mislite da su izlasci rezervisani samo za parove

Ukoliko zaboravljate na to, podsjetite se da postoje i izlasci samo za cure ili samo za dečke i da je to sasvim normalno. A isto tako ukoliko imate prijatelja ili prijateljicu koji su slobodni, ni njima neće biti neugodno izaći sa vama, pa neka ne bude ni vama.

3.       Koristite Facebook profile za dokazivanje ljubavi

Postovi poput onih „ volim teeeee“, „samo tvoja“, „još malo pa smo zajednoooo“ trebali bi biti zabranjeni, ili ako ne zabranjeni barem skriveni. Ako niste znali, na Facebooku postoje privatne poruke u kojima možete napisati šta god poželite. Neka vaša ljubav bude samo vaša, a ne i naša. Zasigurno to nije dokaz da se više volite od drugih ljudi.

4.       Postajete doktor za parove, i želite što više da ih spojite

Toliko ste oduševljene svojim muškarcem i zadovoljne svojom vezom, tako da naprosto morate svojim slobodnim prijateljicama ponuditi isto, pa ste im „ namjestile“ njegovog prijatelja. To je nekada jako fina gesta, ali u više slučajeva jako iritantna. Neki ljudi uživaju u svojoj slobodi, neki su se tek riješili loše veze, a neki jednostavno nisu tipovi za spojeve na slijepo. Drugim riječima, ohladite  uživajte u svojoj ljubavi, bez drugih.

5.       Mislite da je vaš partner pozvan na sve zabave koje organizuju vaši prijatelji

Jedina stvar koju ne treba da zaboravite je ta da vaši prijatelji prvenstveno vole vas i da nekada želej uživati samo u vašem društvu. Budite razumni, on je vaš izbor, a zasigurno ne izbor vaših prijatelja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE