Portal 072info

Loše vijesti ako planirate na more: Uskoro zahlađenje na Jadranu

Hrvatski hidrometeorološki zavod prognozira uskoro osvježenje jer krajem sedmice dolazi do prodora vlažnog i svježeg zraka.

Već su danas, uglavnom u Lici, unutrašnjosti Dalmacije i Konavlima, ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Toplotni val u Hrvatskoj je na svom vrhuncu, ali se vrućinama uskoro bliži kraj.

U utorak i srijedu, uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, i to uglavnom na području Dalmacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I u Bosni i Hercegovini meteorolozi za naredne dana najavljuju uglavnom sunčano vrijeme prijepodne, u drugoj polovini dana razvoj oblačnosti, pljuskove i grmljavinu.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.08.2015. U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 38 °C.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

PROGNOZA VREMENA ZA 14.08.2015. U Bosni i Hercegovini prije podne sunčano vrijeme. U drugoj plovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 38 °C.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.08.2015. U Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će poslije poodne i u noći na nedjelju usloviti pljuskove i grmljavinu u većem dijelu zemlje. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka između 15 i 21 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 37 °C.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME