Portal 072info

Loše vijesti za sve ljubitelje Snickersa, Twixa, Marsa i KitKata

Pod pritiskom Engleskog zavoda za javno zdravstvo (PHE) vodeći proizvođači čokoladica moraće smanjiti veličinu njihovih proizvoda, kako bi udovoljili novim mjerama za smanjenje unosa šećera u prehrani.

Kako piše Unilad, čokoladice poput Marsa, Twixa, Snickersa i KitKata smanjiće se za 20 odsto, kako bi se u njima smanjila količina šećera. Očekuje se da bi se ova mjera trebala provesti do 2020.

Odluka o smanjenju čokoladica je svojevrsni kompromis između Zavoda i proizvođača, s obzirom na to da su oni odbili da smanje udio šećera u svojim čokoladicama, ističući kako bi korištenje zaslađivača uveliko promijenilo njihov okus. Dok se neki još uvijek protive ovim uputstvima, ostali su već prihvatili odluku Zavoda kako ne bi bili posramljeni u izvještaju o gojaznosti djece, piše Independent.

Javili su se i aktivisti koje su nove mjere nazvali nedovoljno ambicioznima, te kako bi količinu šećera trebalo prepoloviti, a ne umanjiti za 20 odsto. Razlozi za to su zabrinjavajuće brojke o gojaznoj djeci – do završetka osnovne škole, trećina britanske djece postaje gojazna.

Mnogi se pitaju hoće li umanjenje čokoladica rezultirati i nižim cijenama istih, ali na taj odgovor ćemo morati još malo pričekati.

nezavisne.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box