Loši savjeti koje muškarac daje prijatelju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

men-talking

U želji da pomognu svojim prijateljima koji imaju probleme u ljubavi, muškarci nisu ni svjesni kako loše savjete daju. Muškarci često imaju iskrivljeno mišljenje o tome šta žena želi ili ne želi, pa pokušavaju i druge muškarce da nauče pogrešnim stvarima sve u želji da pomognu prijateljima, a ustvari dobijaju kontra efekat.

Prvi i najgori savjet je onaj u kojem muškarac savjetuje prijatelja da spava sa što više žena. Razumijemo da je 21. vijek i da više niko ne broji partnere, da su svi otvorenog i slobodnog ma, ali pitanje je momenta kada će kvantitet prevagnuti nad kvalitetom i kada ćete shvatiti da ste izabrali pogrešan put. Broj žena sa kojima spavate neće vas napraviti ni frajerom niti boljim ljubavnikom. Radi se samo o umjeću koji nosite u sebi.

Zatim ide onaj „ nemoj se javljati sedam dana, a onda je pozovi ponovo“. Ukoliko ste siguran muškarac i znate da ste se svidjeli jedno drugom, vaš poziv će biti prihvaćen sa oduševljenjem, pa makar nazove i nakon sat vremena ili tri dana poslije izlaska, svejedno je. Pretjerano odugovlačenje stavlja i jedno i drugo na bespotrebno mučenje, čista glupost. Uzmite telefon u ruke kada osjetite potrebu za tim, pišite, zovite, dajte djevojci do znanja da imate zajedničku budućnost.

„Ukoliko ti priđe neka žena, odbij je, tako ćeš ispasti frajer!“ najveća glupost koju neko može da izjavi, nema potrebe dalje komentarisati.

Takođe veoma loš je savjet onaj u kojem muškarac govori prijatelji da ne daje komplimente svojoj ljepšoj polovici, da će se ona ufurati, da će ga smatrati papučarom… Svaka žena voli komplimente, tako da savjet zaista nema smisla, naravno ni u čemu ne treba pretjerivati, ali u svakom slučaju žena će biti zadovoljna kada primjeti da je ostavila utisak na muškarca i da je cijeni i poštuje.

Zatim savjeti tipa, mnogo si bolji od nje ili obratno, to svakako nije prijateljski savjet. Sve dok sami ne probate ne možete znati. Ne dopustite da o nekom sudite dok ne upoznate, nekad je dovoljna hemija i neki x-faktor a nekada i upornost.

„Pusti djevojku, bolje je da vježbaš“, takođe savjet koji nema smisla. Mišić bez kojeg nema života je srce, tako da ako nemate srce i duh, zaista vam ni tijelo i teretana ne mogu pomoći. Naravno ne treba se zanemariti ni rad na svom tijelu, prije svega zbog samog sebe.

„Nemoj joj to govoriti“, jasno je da neke stvari trebate i prešutiti ali ukoliko postoji mogućnost da se nešto sazna, bolje je da vi na vrijeme kažete. Žene više cijene iskrene razgovore, nego skrivanje.

„Nemoj toliko da se brineš o izgledu, pa muško si“ je savjet koji je previše žalostan. Svaka žena će prije primjetiti muškarca sa stilom i muškarca koji vodi računa o tome kako izgleda. Budite sigurni.